Connect with us

technokrata

Ezzel az alkalmazással kitalálja a telefonunk, hogy mit szeretnénk olvasni

newspromicrosoft

Dotkom

Ezzel az alkalmazással kitalálja a telefonunk, hogy mit szeretnénk olvasni

Igazán izgalmas alkalmazás jelent meg iPhone-ra.

Kétségtelen tény, hogy az elkövetkező években alaposan megreformálhatják az internetet és vele együtt az alkalmazásokat is a botok. Ennek fényében nem meglepő, hogy a gyártók már aktívan kísérleteznek a technológiával. Így van ezzel a Microsoft is, a redmondi gyártó már korábban kifejlesztette a saját, Rowe névre keresztelt botját ami most a cég új, hírkereső alkalmazásában teljesít majd szolgálatot.

newspromicrosoft

A News Pro 2.0 nevű alkalmazásban a rendszer a Facebook és a LinkedIn fiókunkban fellelhető adatok alapján folyamatosan összegyűjti az érdeklődésünknek megfelelő híreket. Amennyiben a listában olyanok is megjelennek, amik minket nem érdekelnek, úgy egyszerűen kitörölhetjük azokat, később pedig már nem is mutat ehhez hasonlókat a szoftver. Megdöbbentő, de a Rowe-nak hála a News Pro arra is képes, hogy egy általunk készített fotót elemezve megtalálja az összes, ahhoz kapcsolódó tartalmat az interneten. Természetesen az információkat a barátainkkal is megoszthatjuk, de akár csoportot is készíthetünk, ha úgy tartja kedvünk.

Meglepő, de a Microsoft Garage Project részlege által fejlesztett alkalmazás egyelőre kizárólag iOS-re érhető el,  Android és Windows rendszerre nem tölthetjük le. Ez utóbbi különösen annak fényében problémás, hogy a mobilos Windows eladásai beleálltak a földbe, így legalább néhány érdekes alkalmazással színesíthetnék a platformot. Amíg ez nem történik meg, úgy valószínűleg hiába várunk a külsős fejlesztők lépésére, a Windows Mobile pedig szép lassan eltűnik a süllyesztőben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek