Connect with us

technokrata

Jobb, ha leszoksz az állandó szelfizésről

selfie_xperia_m5.0

Dotkom

Jobb, ha leszoksz az állandó szelfizésről

Önértékelési zavarokat okoz az állandó szelfizés.

Az egyre fejlettebb előlapi kameráknak köszönhetően a szelfizés világvírussá vált, gyakorlatilag nem lehet úgy végighaladni egy forgalmasabb utcán, hogy az ember ne találkozna egy-két szelfiző illetővel. Nos, egy új kutatás rávilágított, hogy ez nem is annyira jó ötlet, hiszen komoly önértékelési zavarokat okozhat a sok, önmagunkról készült fotó.

A Torontói Egyetem vizsgálata rávilágított, hogy előbb vagy utóbb problémákkal szembesülhetnek azok, akik gyakran szelfiznek a készülékeikkel. Ehhez 200 főt vizsgáltak meg, a minta egyik fele rendszeresen készített ilyen képeket, míg mások nem éltek ezzel a lehetőséggel. A kísérlethez mindenkitől kértek két képet, a feladat az volt, hogy az egyik szelfi legyen, a másikat pedig valamelyik ismerősük rögzítse.

selfie_xperia_m5.0

 

Ezután mindenkinek megmutatták a többiek képeit, majd a látott fotókat három szempont alapján kellett értékelniük. Az egyik, hogy mennyire tetszik nekik az adott kép, aztán, hogy ha ezt meglátják a Facebookon, nyomnának-e rá egy lájkolt, illetve, hogy az illető viselkedése szerintük mennyire nárcisztikus.

A kapott eredményekből kiderült, hogy gyakorlatilag mindenki szebbnek látta magát egy szelfin, mint ahogyan azt a csoport többi tagja gondolta. Mindebből a kutatók arra következtetnek, hogy a szelfizőkben önértékelési zavar alakul ki, hiszen magukat szebbnek, jobbnak gondolják a többieknél.

Forrás: HVGSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd