Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jobb, ha leszoksz az állandó szelfizésről

Dotkom

Jobb, ha leszoksz az állandó szelfizésről

Önértékelési zavarokat okoz az állandó szelfizés.

Az egyre fejlettebb előlapi kameráknak köszönhetően a szelfizés világvírussá vált, gyakorlatilag nem lehet úgy végighaladni egy forgalmasabb utcán, hogy az ember ne találkozna egy-két szelfiző illetővel. Nos, egy új kutatás rávilágított, hogy ez nem is annyira jó ötlet, hiszen komoly önértékelési zavarokat okozhat a sok, önmagunkról készült fotó.

A Torontói Egyetem vizsgálata rávilágított, hogy előbb vagy utóbb problémákkal szembesülhetnek azok, akik gyakran szelfiznek a készülékeikkel. Ehhez 200 főt vizsgáltak meg, a minta egyik fele rendszeresen készített ilyen képeket, míg mások nem éltek ezzel a lehetőséggel. A kísérlethez mindenkitől kértek két képet, a feladat az volt, hogy az egyik szelfi legyen, a másikat pedig valamelyik ismerősük rögzítse.

selfie_xperia_m5.0

 

Ezután mindenkinek megmutatták a többiek képeit, majd a látott fotókat három szempont alapján kellett értékelniük. Az egyik, hogy mennyire tetszik nekik az adott kép, aztán, hogy ha ezt meglátják a Facebookon, nyomnának-e rá egy lájkolt, illetve, hogy az illető viselkedése szerintük mennyire nárcisztikus.

A kapott eredményekből kiderült, hogy gyakorlatilag mindenki szebbnek látta magát egy szelfin, mint ahogyan azt a csoport többi tagja gondolta. Mindebből a kutatók arra következtetnek, hogy a szelfizőkben önértékelési zavar alakul ki, hiszen magukat szebbnek, jobbnak gondolják a többieknél.

Forrás: HVG



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés