Connect with us

technokrata

Ilyen sem volt még: bocsánatot kértek a hackerek

hacker4

Dotkom

Ilyen sem volt még: bocsánatot kértek a hackerek

Meglepően zárult egy zsarolóvírus karrierje.

Sajnálatos módon egyáltalán nem ritka, hogy az interneten elterjed egy zsarolóvírus. Az illegálisan letöltött alkalmazásokban és a veszélyes weboldalakon megtalálható programok szokása, hogy egy pillanat alatt lezárják a számítógép merevlemezét és csak egy bizonyos összeg befizetése után nyitják fel azt. Így volt ez a Teslacrypt-tel is, ami például Erzsébet Kórházat is megtámadhatta. A vírus persze legfőképp játékosoknak okozott kellemetlen pillanatokat (hiszen közülük sokan próbálják meg illegális forrásból beszerezni az egyes címeket), de tény, hogy a közintézmények életének ellehetetlenítése sem okozott problémát a fejlesztők számára, legalábbis egy ideig.

hacker4

Történt, hogy az ESET biztonsági szakemberei észrevették, hogy mintha mostanság visszaszorulóban lenne a Teslacrypt, ezért egyikük felvette a kapcsolatot a csoporttal, méghozzá a vírusban megadott elérhetőségen keresztül. Az illető azzal kapcsolatosan érdeklődött, hogyha már amúgy is megállt a vírus terjedése, akkor nem adnák-e ki annak mesterkulcsát, hogy legalább a néhány embernek segítséget nyújtsanak. A legnagyobb megdöbbenésre pontosan ez történt, a fejlesztők egy bocsánatkérés közepette átadták a mesterkulcsot az ESET-nek!

gty_hacker_computer_keypad_thg_121003_wmain

Ebből a cég fejlesztői egy dekódert készítettek, ami képes eltávolítani a vírust a számítógépről, így aki esetleg még találkozik vele, az sem szorul külső segítségre. A dekóder ide kattintva tölthető le.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd