Connect with us

technokrata

Mindenkit a netre terelnének: jön az állami internetcsomag!

fast-internet_1024

Dotkom

Mindenkit a netre terelnének: jön az állami internetcsomag!

A cél, hogy azok is internetelőfizetővé váljanak, akik mindezidáig elkerülték a világhálót.

Hiába netezik naponta 250 millió ember Európában, 150 millióan még sohasem voltak fent a világhálón. Az európaiak harmada általában azzal indokolja a döntését, hogy a szolgáltatás vagy nem érdekes, vagy túlságosan drága, ezért inkább más módon informálódnak. Hamarosan ez utóbbiak számára (ez mintegy 22-30 millió állampolgárt jelent) indul el a Digitális Jólét Alapcsomag, amely egy, a szolgáltatók alapcsomagjánál is olcsóbb internetszolgáltatás lesz.

fast-internet_1024

Mindezt Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos jelentette be. Mivel a program azoknak szól, akik még nem használják a világhálót, ezért az igényeléséhez az is kell, hogy az adott személynek legalább egy éve ne legyen előfizetése valamilyen internetszolgáltatónál. Amennyiben ez teljesül, akkor már jogosult a Digitális Jóléti Alapcsomag igénylésére. Ennek ára a közlemény alapján legalább 15%-kal olcsóbb kell, hogy legyen a szolgáltató hagyományos alapcsomagjánál. Ezen túl azonban nem határoztak meg más kritériumot, azaz a szolgáltató maga árazza majd be a csomagot.

internet1

Ennek igénybevételéhez két év áll majd rendelkezésre, információk szerint 2017-től 2019-ig él majd a DJA, aztán valószínűleg nem hosszabbítják meg. Ami talán ennél is fontosabb, az az, hogy a Digitális Szakadék Csökkentése nevet kapó projekt is elindul majd, ez egy 35 órás, igazán hasznos képzés lesz majd, ahol megtanulhatják a felhasználók, hogy miért hasznos számukra az internet. A cél az, hogy a lakosság kompetenciája növekedjen és így emelkedjen a gazdaság versenyképessége.

Forrás: OrigoSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd