Connect with us

technokrata

A privát üzeneteket olvassa a Facebook?

Facebook

Dotkom

A privát üzeneteket olvassa a Facebook?

Azért perelték be a közösségi oldalt, mert állítólag a felhasználók privát üzeneteit is elolvassa a rendszer.

Azt mindenki tudja, hogy a Facebook rendszere folyamatosan elemzi a hozzászólásokat, figyeli a lájkolásokat és a bejegyzésekhez kötődő aktivitásokat. Azt azonban már csak kevesen feltételezik, hogy a közösségi oldal rendszere a privát beszélgetéseket is figyeli. Márpedig épp emiatt perelték be a közösségi oldalt, az Észak-Kaliforniai Kerületi Bíróságon hitelesített ügyben ugyanis azzal vádolják a Facebookot, hogy a rendszerük a privát chateléseket is figyelemmel követi.

facebookintelligencia

 

Egészen pontosan az ezekben elhelyezett hivatkozásokkal foglalkozik a rendszer, amennyiben pedig gyakran találkozik egy-egy hivatkozással, azt “lájkként” értelmezi. Ez azt jelenti, hogy csakúgy, mint egy oldalon lévő tartalomra nyomott like után, a Facebook ilyenkor megvizsgálja, hogy ahhoz kötődően milyen hirdetéseket érdemes a felhasználó elé helyezni, hátha azok “betalálnak” és sikerül vásárlásra késztetni az illetőt.

Bár korábban ezzel kapcsolatosan már beperelték a site-ot, akkor az ügy azzal zárult, hogy a Facebook nem sértett semmilyen szabályt. A felperesek szerint azonban ez nem így van és a Facebook továbbra is gyűjti az URL-eket a privát üzenetekből. A Facebook egyelőre nem reagált az ügyre, de talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, ezúttal sem ismerik majd el, hogy miket ellenőriz nap mint nap a rendszerük.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd