Connect with us

technokrata

Itt az üzenetküldő, ami nélkülünk is válaszol egy kérdésre

googleallo1

Dotkom

Itt az üzenetküldő, ami nélkülünk is válaszol egy kérdésre

Már nem is kellünk a Google új alkalmazásához.

A Google Assistant és a Google Home után egy másik újdonsággal is készült az I/O rendezvényre a Montain View-i székhelyű vállalat, hiszen megérkezett az Allo, ami egy mesterséges intellgenciával felturbózott üzenetkezelő alkalmazás. A gyártó nem a Hangouts-ot váltaná ki az újdonsággal, az Allo egy önálló alkalmazás lesz majd, amit kifejezetten a Messenger konkurenseként küldenek harcba.

googleallo1

Különlegessége, hogy a beszélgetések közben figyeli azok tartalmát (ezért  biztosan sokaknak nem fog tetszeni) és azokra igyekszik reagálni. Így, ha például rákérdezünk, hogy nyert-e a csapatunk, tudni fogja, hogy a két fél mely-mely csapatnak szurkol és annak megfelelően jelzi ki az információkat. Illetve már az alkalmazáson belül “behívhatjuk” a Google keresőt, így egy fontos információért nem kell kilépnünk a chatelésből.

googleallo3

Így van ez például az ebédrendeléssel is, ha megjegyezzük, hogy éhesek vagyunk, automatikusan keres a közelben éttermeket és már a beszélgetésben fel is ajánlja, hogy milyen finomságok közül választhatunk. Sőt, a mesterséges intelligenciának hála idővel képes automatikusan válaszolni egy-egy beérkezett üzenetre, így például ha tudja, hogy épp dolgunk van, automatikusan jelzi az ismerősünknek, hogy most nem érünk rá. Megdöbbentő, de az Allo még képekre is tud reagálni, így ha egy aranyos cicát küldünk, akkor meg tudja dícsérni azt. De ha nem emberekkel akarunk beszélni, az sem gond, a @google parancsra a személyi asszitens töltődik be, így parancsra különféle tartalmakat nézhetünk meg.

googleallo2

Az Allo emellett különleges matricákat is tartalmaz, amik mozgó emojik-ként töltik majd meg a képernyőt. A prezentáció során pedig még azt is bemutatták, hogy egy oldalsó csúszka segítségével ezek mérete is növelhető, illetve csökkenthető. Arról egyelőre nincs információ, hogy az Allo mikor lesz elérhető, de valószínűleg a Google többi újdonságával egyetemben, ősszel érkezik majd meg az androidos készülékekre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek