Connect with us

technokrata

Kinyírja a Flash-t a Google

chromedw

Dotkom

Kinyírja a Flash-t a Google

10 oldal kivételével mindenhol blokkolja majd a Flash-t a Google Chrome.

Régen az internet királya volt, mára csak megtűrik a Flash-t. Az energiazabáló, elavult szabvány azonban napról napra kiszorul az internetről, hiszen a legtöbb böngésző már alapértelmezetten tiltja a Flash tartalmak futtatását.

Most egy újabb szög került abba a bizonyos koporsóba, hiszen a Google bejelentette, hogy az év végétől néhány oldal kivételével befejezi a Flash támogatását. Ez azt jelenti, hogy a Chrome-ban alapértelmezetten nem fognak megjelenni az ilyen tartalmak, azt a felhasználónak külön kell majd engedélyeznie. Mindehhez persze várhatóan egy figyelmeztetés is megjelenik majd, ami tájékoztatja arról a gép előtt ülő személyt, hogy egy energiazabáló, elavult szabványt készül futtatni.

Adobe Flash

Fontos esetekben valószínűleg nem ér sokat egy ilyesfajta figyelmeztetés, de egy általános böngészés során könnyen elképzelhető, hogy elriasztja az oldalról a felhasználót, aki így máshol folytatja tovább a keresgélést.

Kivételek persze most is vannak, a kaliforniai vállalat hivatalos közleménye alapján 10 fontosabb site-nak megkegyelmeznek, így például a Facebook és a YouTube alatt továbbra is aktív marad a Flash, legalábbis egy ideig.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek