Connect with us

technokrata

Kinyírja a Flash-t a Google

chromedw

Dotkom

Kinyírja a Flash-t a Google

10 oldal kivételével mindenhol blokkolja majd a Flash-t a Google Chrome.

Régen az internet királya volt, mára csak megtűrik a Flash-t. Az energiazabáló, elavult szabvány azonban napról napra kiszorul az internetről, hiszen a legtöbb böngésző már alapértelmezetten tiltja a Flash tartalmak futtatását.

Most egy újabb szög került abba a bizonyos koporsóba, hiszen a Google bejelentette, hogy az év végétől néhány oldal kivételével befejezi a Flash támogatását. Ez azt jelenti, hogy a Chrome-ban alapértelmezetten nem fognak megjelenni az ilyen tartalmak, azt a felhasználónak külön kell majd engedélyeznie. Mindehhez persze várhatóan egy figyelmeztetés is megjelenik majd, ami tájékoztatja arról a gép előtt ülő személyt, hogy egy energiazabáló, elavult szabványt készül futtatni.

Adobe Flash

Fontos esetekben valószínűleg nem ér sokat egy ilyesfajta figyelmeztetés, de egy általános böngészés során könnyen elképzelhető, hogy elriasztja az oldalról a felhasználót, aki így máshol folytatja tovább a keresgélést.

Kivételek persze most is vannak, a kaliforniai vállalat hivatalos közleménye alapján 10 fontosabb site-nak megkegyelmeznek, így például a Facebook és a YouTube alatt továbbra is aktív marad a Flash, legalábbis egy ideig.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd