Connect with us

technokrata

Már a leheletedből kitalálható, hogy mennyire tetszik egy film

mozi1

Dotkom

Már a leheletedből kitalálható, hogy mennyire tetszik egy film

Nem mindennapi felfedezést tettek a kutatók.

Az már régóta világos a tudomány számára, hogy az ember lehellete számtalan fontos információt tartalmaz. A Johannes Gutenber Egyetem és  Max Planck Kémiai Egyetem közös projektje azonban olyan helyen hasznosítja ezt a kémiai információt, amelyre eddig csak kevesen gondoltak. A kutatók ugyanis arra keresték a választ, hogy egy adott film milyen hatással van a nézőkre, azaz végső soron mennyire nyerte el a tetszésüket az alkotás.

mozi1

 

Ennek is köszönhető, hogy 16 film 108 vetítésén voltak jelen és az itt megforduló 95 ezer ember adatát gyüjtötték össze. Mindehhez a termek szellőztetőrendszerét használták, ide helyzetek be ugyanis egy spektrométert amely 30 másodpercenként mintátt vett a levegőből. Megdöbbentő, hogy pontosan kimutatható volt, hogy épp egy izgalmas, vagy szomorú jelenet következett a filmben, hiszen ilyenkor a közönség szén-dioxid és izoprén szintje jelentősen megugrott.

mozi2

Bár arra még pontos magyarázatot nem találtak a kutatók, hogy ez miért következik be, valószínűleg a történések miatti szaporább légzés okozhatja ezeket a változásokat. Ettől függetlenül mindenképp izgalmas jövőkép előtt állunk, hiszen elképzelhető, hogy pár év múlva már ilyen módszerekkel is ellenőrzik majd, hogy a közönségnek mennyire tetszik egy adott film.

Forrás: PC WorldSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd