Connect with us

technokrata

Jönnek az örökéletű eszközök?

alkatresz

Dotkom

Jönnek az örökéletű eszközök?

Kutatók olyan szoftvert készítettek, ami képes megállapítani, hogy egy adott alkatrész mikor romlik el.

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy egy eszköze váratlanul bedobta a törülközőt. Ez különösen akkor bosszantó, ha épp szükségünk lenne arra az adott készülékre. Nos, most a Sentient Science kutatói arra próbálnak megoldást keresni, hogy ez a jövőben ne fordulhasson elő. A NASA felügyelete mellett tevékenykedő vállalkozás ugyanis egy olyan szoftvert fejleszt, amely képes egy adott eszköz összes alkatrészét bedigitalizálni.

digitalclone

Ezután megnézi, hogy a készülékben lévő alkatrész milyen erőknek van kitéve, milyen surlódásokat kell, hogy elviseljen, illetve a mindennapos használat mennyire koptatja. Így képes előre jelezni, ha a mérései alapján egy adott berendezés hamarosan eléri az élettartamának a végét, így a tulajdonos már azelőtt kicserélheti azt, hogy az elromlana. A DigitalClone-nak hála így nem kell költséges teszteket végrehajtani, hiszen a szoftver egy nap alatt akár több ezer szimulációt is elvégezhet. Persze a fejlesztők elsősorban a nagyvállalaltokat célozzák meg, jelenleg a Boeing-nél, a GE-nél is tesztelik az alkalmazást, illetve kipróbálták már az orvosi műszerek mellett a Hubble űrteleszkópon is.

Forrás: HVGSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd