Connect with us

technokrata

Egyre kevesebben bíznak az internetben

internet3

Dotkom

Egyre kevesebben bíznak az internetben

Megtették a hatásukat a lehallgatási botrányok.

Az elmúlt években szinte minden hónapra jutott valamilyen megfigyelési botrány az Egyesült Államokban. Az Edward Snowden által kirobbantott NSA-botrány óta ugyanis ez a terület jóval nagyobb figyelmet kap, az újságírók és a hackerek is alaposan beleásták magukat a témakörbe. Most az USA Nemzeti Távközlési és Információs Hivatala vizsgálta meg, hogy mindez milyen hatással van a felhasználókra. Az eredményekből kiderült, hogy a megkérdezettek csaknem fele csökkentette valamilyen formában az online jelenlétét.

upc_internet

63%-uk attól tart, hogy valamilyen online személyiséglopás áldozata lesz, míg 43% azt nyilatkozta, hogy az átverések és a csalások elszaporodása miatt fogta vissza az internetes tevékenységeit. A 40 ezer fő részvételével végzett kutatásból az is kiderült, hogy a válaszadók 23%-a legtöbb online szolgáltatástól tart, míg 18 százaléknyian nyilatkoztka úgy, hogy a kormányzati adatgyűjtés az oka, hogy mostanában egyre több mindent nem az interneten intéznek.

internet3

 

A legkevesebben (13%) a saját biztonságukat jelölték meg, szerintük ugyanis nagy a veszélye, hogy az internetről pénzt lopjanak tőlük. Talán ennek is köszönhető, hogy a válaszadók 29%-a már semmilyen pénzügyi tevékenységet nem intéz online, 26%-uk pedig online helyett inkább a boltokban vásárol.  Az tehát világossá vált, hogy az elmúlt években alaposan megrendült a bizalom az internet iránt. Ezért a kutatók szerint most arra kellene fokuszálnia a kormányzatnak, hogy a lehető leghamarabb visszaállítsák az emberek bizalmát. Ehhez pedig a titkosítások erősítésére és a magánszféra védelmére van szükség.

Forrás: PC WorldSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd