Connect with us

technokrata

Kiderült: mégis belenyúl a Facebook a hírfolyamba!

facebook1

Dotkom

Kiderült: mégis belenyúl a Facebook a hírfolyamba!

Pedig azt állították, hogy ez nem igaz.

A hét elején robbant a botrány, hogy egy volt alkalmazott szerint a Facebook egyénileg szabályozza a hírfolyamban megjelenő anyagokat. A közösségi oldal erre úgy reagált, hogy ez egyáltalán nem igaz. A Guardian által megszerzett dokumentumokból azonban nyilvánvalóvá vált, hogy ez hazugság és a mégis egyedileg szabályozzák azt, hogy milyen posztok kerüljenek a reflektorfénybe a hírfolyamon.

Facebook

A Guardianhoz jutott dokumentumokból kiderül, hogy a szerkesztőcsapat bizony elég szabad kezet kap, így bármikor megtehetik, hogy egyénileg válogatják, hogy mi jelenjen meg a trendrovatban. Ez egyébként jelentősen hasonlít egy átlagos hírügynökséghez, hiszen a Facebook is egy megadott listából dolgozik, a 10 főbb hírportál adatait nézik folyamatosan a szerkesztőik. Ezek között olyan neveket találunk, mint a BBC News, a CNN, a The New York Times vagy épp a The Wall Street Journal.

Mindez most különösen azért is fontos, mert az állítólagos ex-Facebook alkalmazott korábban azt nyilatkozta, hogy a szerkesztők rendszeresen diszkriminálták a republikánusokat, azaz a demokratákkal jóval nagyobb eséllyel találkozhattak a közösségi oldal látogatói. Ez pedig akkor, amikor az Egyesült Államokban fél éven belül választások lesznek, igencsak olaj a tűzre, így szinte biztosan az elkövetkező hetek egyik legfontosabb politikai kérdése lesz a Facebook viselkedése.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek