Connect with us

technokrata

Kiderült: mégis belenyúl a Facebook a hírfolyamba!

facebook1

Dotkom

Kiderült: mégis belenyúl a Facebook a hírfolyamba!

Pedig azt állították, hogy ez nem igaz.

A hét elején robbant a botrány, hogy egy volt alkalmazott szerint a Facebook egyénileg szabályozza a hírfolyamban megjelenő anyagokat. A közösségi oldal erre úgy reagált, hogy ez egyáltalán nem igaz. A Guardian által megszerzett dokumentumokból azonban nyilvánvalóvá vált, hogy ez hazugság és a mégis egyedileg szabályozzák azt, hogy milyen posztok kerüljenek a reflektorfénybe a hírfolyamon.

Facebook

A Guardianhoz jutott dokumentumokból kiderül, hogy a szerkesztőcsapat bizony elég szabad kezet kap, így bármikor megtehetik, hogy egyénileg válogatják, hogy mi jelenjen meg a trendrovatban. Ez egyébként jelentősen hasonlít egy átlagos hírügynökséghez, hiszen a Facebook is egy megadott listából dolgozik, a 10 főbb hírportál adatait nézik folyamatosan a szerkesztőik. Ezek között olyan neveket találunk, mint a BBC News, a CNN, a The New York Times vagy épp a The Wall Street Journal.

Mindez most különösen azért is fontos, mert az állítólagos ex-Facebook alkalmazott korábban azt nyilatkozta, hogy a szerkesztők rendszeresen diszkriminálták a republikánusokat, azaz a demokratákkal jóval nagyobb eséllyel találkozhattak a közösségi oldal látogatói. Ez pedig akkor, amikor az Egyesült Államokban fél éven belül választások lesznek, igencsak olaj a tűzre, így szinte biztosan az elkövetkező hetek egyik legfontosabb politikai kérdése lesz a Facebook viselkedése.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd