Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiderült: mégis belenyúl a Facebook a hírfolyamba!

Dotkom

Kiderült: mégis belenyúl a Facebook a hírfolyamba!

Pedig azt állították, hogy ez nem igaz.

A hét elején robbant a botrány, hogy egy volt alkalmazott szerint a Facebook egyénileg szabályozza a hírfolyamban megjelenő anyagokat. A közösségi oldal erre úgy reagált, hogy ez egyáltalán nem igaz. A Guardian által megszerzett dokumentumokból azonban nyilvánvalóvá vált, hogy ez hazugság és a mégis egyedileg szabályozzák azt, hogy milyen posztok kerüljenek a reflektorfénybe a hírfolyamon.

Facebook

A Guardianhoz jutott dokumentumokból kiderül, hogy a szerkesztőcsapat bizony elég szabad kezet kap, így bármikor megtehetik, hogy egyénileg válogatják, hogy mi jelenjen meg a trendrovatban. Ez egyébként jelentősen hasonlít egy átlagos hírügynökséghez, hiszen a Facebook is egy megadott listából dolgozik, a 10 főbb hírportál adatait nézik folyamatosan a szerkesztőik. Ezek között olyan neveket találunk, mint a BBC News, a CNN, a The New York Times vagy épp a The Wall Street Journal.

Mindez most különösen azért is fontos, mert az állítólagos ex-Facebook alkalmazott korábban azt nyilatkozta, hogy a szerkesztők rendszeresen diszkriminálták a republikánusokat, azaz a demokratákkal jóval nagyobb eséllyel találkozhattak a közösségi oldal látogatói. Ez pedig akkor, amikor az Egyesült Államokban fél éven belül választások lesznek, igencsak olaj a tűzre, így szinte biztosan az elkövetkező hetek egyik legfontosabb politikai kérdése lesz a Facebook viselkedése.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés