Connect with us

technokrata

Ezért tüntetnek a taxisok? Videón láthatod, hogy verik át a turistákat!

ubertiltas

Dotkom

Ezért tüntetnek a taxisok? Videón láthatod, hogy verik át a turistákat!

Rejtett kamerával felvették, hogy hogyan csalnak a reptéri taxisok. Ehhez képest megdöbbentő, hogy az Uberrel milyen egyszerű és átlátható az utazás.

A taxisok által egyik leginkább hangoztatott érv az Uberrel kapcsolatos botrányban, hogy az Uber-t nem lehet ellenőrzni és a szolgáltatás minősége sem éri el az általuk nyújtott színvonalat. Ezt tették próbára most rejtett kamerával. A HVG-n megjelent felvételen jól látszik, hogy az álutas mindkét esteben a Gellért Hotelbe szeretett volna eljutni, ezt egyik esetben taxival, a másik alkalommal pedig Uberrel tette meg.

A rejtett kamerás videóban elsőként a taxis jelenik meg, aki bár elvileg engedéllyel rendelkezik (hiszen a reptéren csak ilyen személyek dolgozhatnak), mégis szóban egyezik meg a “turistával”, majd az egész utat kikapcsolt órával teszi meg. A gyors kaland így 50 euróval rövidíti meg a gyanútlan utazót, akit még a végén utoljára is sikerül újból lehúzni, hiszen Euróval fizeti ki a viteldíjat, de forintot kap vissza.

Ehhez képest óriási kontrasztot jelent az Uber, hiszen a betiltás szélére került alkalmazás minden szempontból ellenőrizhető, az utas nemcsak számlát kapott, de az útvonalat is megmutatta neki a szolgáltatás.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő