Connect with us

technokrata

Ez a harc legjobb módja az éhezés és a háborúk ellen

fao

Dotkom

Ez a harc legjobb módja az éhezés és a háborúk ellen

A FAO Nobel-díjasokkal összefogva lép föl a háború és éhezés kettőse ellen.

Amíg emberek éheznek, nem lehet béke, de béke hiányában az élelmezésbiztonság sem lehet biztosítható – ez volt a közös üzenete az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) négy Nobel-békedíjassal, akik a mai napon együttműködésre léptek az ENSZ szervezettel az éhezés és erőszak kettős problémája ellen. 

A négy díjazott, Oscar Arias SánchezTawakkol KarmanBetty Williams és Muhammad Yunus, akiket a polgárháborúk megfékezésében, a nők jogainak előmozdításában, a rászorulók számára mikrohitelek biztosításában, illetve a vallásközi erőszak tompításában elért eredményeikért tüntettek ki ezzel a jelentős elismeréssel, tanácsokkal látják el a FAO-t, hogyan lehetne a béke illetve az éhezés felszámolását támogatni a Szervezet tevékenysége révén.

A mezőgazdasági területeken lakók továbbra is a legnagyobb elszenvedői egy-egy fegyveres konfliktusnak, akik megélhetése és gyakran helyben maradása múlhat a békén. Őket támogatva hozzájárulhatunk a konfliktus utáni újjáépítéshez.

fao

„Belőlük is ugyanolyan jó vállalkozók válhatnak, mint bárki másból,” mondta Muhammad Yunus hozzátéve, hogy az önellátásra való képességüket kell erősíteni, hogy a helyi foglalkoztatás és gazdasági fejlődés motorjaivá váljanak, ne pedig a városokba vándorolva keressenek munkalehetőséget. 

„A szegénységnek és félelemnek nincs szüksége útlevélre,” mondta Costa Rica korábbi elnöke, Oscar Arias Sánchez, utalva arra, ahogy az éhezés és a jobb élet reménye a közelmúlt egyik legnagyobb migrációs hullámát indította el. 

Emlékeztetve a tényre, hogy a világ legelső versét épp a háborúról írták így folytatta: „az utolsó vers még nem született meg, még nem fogyott ki a tinta a tollunkból. Csak rajtunk áll, hogy egy sivár táj képét írjuk-e le, ahol a halál uralkodik, vagy vízről, kenyérről és tiszta levegőről dalolunk.”

Tawakkol Karman nőjogi aktivista kritikusan megjegyezte, hogy a globalizáció indukálta átalakulásokban néhány magánszemély és vállalat hatalmas vagyont halmozott fel, emberek milliói éheznek. „Amire szükségünk van, az a méltányos globalizáció, ahol mindenki ugyanúgy részesedik az előnyökből.” 

„Egy problémára, mint az éhezés, nem a könnyek jelentik a megfelelő reakciót, a kérdés az, mit teszel ellene,” mondta az ír békeaktivista Betty Williams. „A könnyek tettek nélkül csak üres érzelmek.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd