Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ez a harc legjobb módja az éhezés és a háborúk ellen

Dotkom

Ez a harc legjobb módja az éhezés és a háborúk ellen

A FAO Nobel-díjasokkal összefogva lép föl a háború és éhezés kettőse ellen.

Amíg emberek éheznek, nem lehet béke, de béke hiányában az élelmezésbiztonság sem lehet biztosítható – ez volt a közös üzenete az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) négy Nobel-békedíjassal, akik a mai napon együttműködésre léptek az ENSZ szervezettel az éhezés és erőszak kettős problémája ellen. 

A négy díjazott, Oscar Arias SánchezTawakkol KarmanBetty Williams és Muhammad Yunus, akiket a polgárháborúk megfékezésében, a nők jogainak előmozdításában, a rászorulók számára mikrohitelek biztosításában, illetve a vallásközi erőszak tompításában elért eredményeikért tüntettek ki ezzel a jelentős elismeréssel, tanácsokkal látják el a FAO-t, hogyan lehetne a béke illetve az éhezés felszámolását támogatni a Szervezet tevékenysége révén.

A mezőgazdasági területeken lakók továbbra is a legnagyobb elszenvedői egy-egy fegyveres konfliktusnak, akik megélhetése és gyakran helyben maradása múlhat a békén. Őket támogatva hozzájárulhatunk a konfliktus utáni újjáépítéshez.

fao

„Belőlük is ugyanolyan jó vállalkozók válhatnak, mint bárki másból,” mondta Muhammad Yunus hozzátéve, hogy az önellátásra való képességüket kell erősíteni, hogy a helyi foglalkoztatás és gazdasági fejlődés motorjaivá váljanak, ne pedig a városokba vándorolva keressenek munkalehetőséget. 

„A szegénységnek és félelemnek nincs szüksége útlevélre,” mondta Costa Rica korábbi elnöke, Oscar Arias Sánchez, utalva arra, ahogy az éhezés és a jobb élet reménye a közelmúlt egyik legnagyobb migrációs hullámát indította el. 

Emlékeztetve a tényre, hogy a világ legelső versét épp a háborúról írták így folytatta: „az utolsó vers még nem született meg, még nem fogyott ki a tinta a tollunkból. Csak rajtunk áll, hogy egy sivár táj képét írjuk-e le, ahol a halál uralkodik, vagy vízről, kenyérről és tiszta levegőről dalolunk.”

Tawakkol Karman nőjogi aktivista kritikusan megjegyezte, hogy a globalizáció indukálta átalakulásokban néhány magánszemély és vállalat hatalmas vagyont halmozott fel, emberek milliói éheznek. „Amire szükségünk van, az a méltányos globalizáció, ahol mindenki ugyanúgy részesedik az előnyökből.” 

„Egy problémára, mint az éhezés, nem a könnyek jelentik a megfelelő reakciót, a kérdés az, mit teszel ellene,” mondta az ír békeaktivista Betty Williams. „A könnyek tettek nélkül csak üres érzelmek.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés