Connect with us

technokrata

Elon Musk szerint így utazunk majd a jövőben

hyperloopone

Dotkom

Elon Musk szerint így utazunk majd a jövőben

Jól sikerült az első teszt, hamarosan az 1000 kilométer/órás sebesség megdöntése a cél!

Elon Musk igazi sikerszérián van túl, hiszen amellett, hogy a SpaceX rakétája sikerrel ért földet az űrkalandja után, még a Tesla Model 3-at is bemutatta. Az igazi vasemberként számon tartott üzletember most egy újabb strigulát húzhat be, hiszen cége, a Hyperloop One sikerrel hajtott végre egy mágnesvasút tesztet a nevadai sivatagban.

hyperloopone

A projekt célja, hogy egy olyan közlekedési rendszert valósítsanak meg, amely nagy sebesség mellett is biztonságos. Az első próba sikerrel járt, az elektromágnesekkel hajtott tesztjármű a nem több, mint 1,1 másodperc alatt gyorsult fel 187 km/h-s sebességre és egészen addig haladt, amíg a 900 méteres pálya végén lévő homokcsapda meg nem állította.

A mostani teszt még csak a kezdet, hamarosan ugyanis már azt szeretnék, ha a jármű nemcsak lebegne, de közben még a kapszulák szállításával is megbírkózna. Mindehhez már készen állnak a Las Vegas melletti pályán felállított csövek, amikben sűrített levegővel mozog majd az eszköz. Ezekben várhatóan már az óránkénti 640 km-es sebességet is eléri majd a prototípus.

Elon Musk azonban nem éri be ennyivel, az üzletember célja, hogy a végleges, légpárnákon lebegő kapszulákból álló verzió 1207 km/h-s sebességgel szállíthassa majd az utasokat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek