Connect with us

technokrata

Elon Musk szerint így utazunk majd a jövőben

hyperloopone

Dotkom

Elon Musk szerint így utazunk majd a jövőben

Jól sikerült az első teszt, hamarosan az 1000 kilométer/órás sebesség megdöntése a cél!

Elon Musk igazi sikerszérián van túl, hiszen amellett, hogy a SpaceX rakétája sikerrel ért földet az űrkalandja után, még a Tesla Model 3-at is bemutatta. Az igazi vasemberként számon tartott üzletember most egy újabb strigulát húzhat be, hiszen cége, a Hyperloop One sikerrel hajtott végre egy mágnesvasút tesztet a nevadai sivatagban.

hyperloopone

A projekt célja, hogy egy olyan közlekedési rendszert valósítsanak meg, amely nagy sebesség mellett is biztonságos. Az első próba sikerrel járt, az elektromágnesekkel hajtott tesztjármű a nem több, mint 1,1 másodperc alatt gyorsult fel 187 km/h-s sebességre és egészen addig haladt, amíg a 900 méteres pálya végén lévő homokcsapda meg nem állította.

A mostani teszt még csak a kezdet, hamarosan ugyanis már azt szeretnék, ha a jármű nemcsak lebegne, de közben még a kapszulák szállításával is megbírkózna. Mindehhez már készen állnak a Las Vegas melletti pályán felállított csövek, amikben sűrített levegővel mozog majd az eszköz. Ezekben várhatóan már az óránkénti 640 km-es sebességet is eléri majd a prototípus.

Elon Musk azonban nem éri be ennyivel, az üzletember célja, hogy a végleges, légpárnákon lebegő kapszulákból álló verzió 1207 km/h-s sebességgel szállíthassa majd az utasokat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd