Connect with us

technokrata

Díjeső hullott a Nikonra

nikond52

Dotkom

Díjeső hullott a Nikonra

A Nikon termékeit három kategóriában is díjjal jutalmazták a 2016-os TIPA-díj keretében.

A Nikon Corporation büszkén jelenti, hogy három terméke is megkapta a tekintélyes, 2016-os TIPA-díjat, melyet meghatározó szereplője, a Technical Image Press Association (TIPA) nemzetközi szervezet adományoz. A Nikon D5 DSLR fényképezőgép a Best DSLR Professional/Action (Legjobb DSLR Professzionális/Mozgó Téma fényképezőgép), a Nikon D500 a Best APS-C DSLR Expert (Legjobb APS-C DSLR Szakértő), a SnapBridge pedig a Best Imaging Innovation (Legjobb Képfeldolgozás-Innováció) díjat nyerte el.

A 2016-os TIPA-díjra számos kategóriában, a világ minden részéről érkező, tekintélyes fényképezőgép- és képfeldolgozási magazin szerkesztői választották ki a 2015. április 1. és 2016. március 31. között bemutatott fényképezőgép-modellek és képfeldogozó termékek közül a legjobbakat. 

nikond52

A TIPA a Nikon D5-ről – a Best DSLR Professional/Action díj nyerteséről

A D5 EXPEED 5 képfeldolgozó rendszere alacsony zajszintet, a 4K UHD videófelvételek készítéséhez szükséges nagy sebességű adatfeldolgozást, és gyors, körülbelül 12 kép/mp-es sebességű sorozatfelvétel-készítést (AF és AE-követéssel) biztosít. Akár 200 darab, 14 bites veszteségmentes tömörítésű RAW képfelvétel is készíthető egyetlen sorozatfelvétel fényképezése során. Az új, automatikus élességállításra képes Multi-CAM 20K szenzoron a 153 élességpont a kép nagy részét lefedve sűrű hatást kelt (ebből 99 kereszttípusú szenzort a középső és a szélső képrészeken helyeztek el). Sőt mi több, a 4K UHD videókból nagyjából nyolc megapixeles JPEG állóképek is kinyerhetők; a D5 támogatja a Nikon történetében egyedülállóan finom — ISO 102400-as érzékenységi szintet; és a már    -4 EV értéknél kezdődő AF távolság a halványan megvilágított, alacsony kontrasztú témák esetén is lehetővé teszi az automatikus élességállítást.

nikond500

A TIPA a Nikon D500-ról – a Best APS-C DSLR Expert díj nyerteséről

Az új EXPEED 5 képfeldolgozó rendszer alkalmazása, és egy új, Nikon DX formátumú CMOS szenzor a szabványérzékenységek széles skáláját (ISO 100-tól 51200-ig) biztosítja a D500-as számára, mely az ISO 1640000 értéknek megfelelő szintig bővíthető (Hi 5). A D500-as gyors, körülbelül 10 kép/mp sebességű sorozat-fényképezést biztosít (AF és AE követéssel); akár 79 darab, 14 bites veszteségmentes tömörítésű RAW képfelvétel is készíthető egyetlen sorozatfelvétel során. Az állóképek mellett a D500-as támogatja a 4K UHD (3840 × 2160)/30p felvételek, a full-HD, és a lassított videófelvételek készítését is. A felvételek készítéséhez és visszanézéséhez egy 3,2 hüvelyk átmérőjű, körülbelül 2360K felbontású érintőképernyő áll rendelkezésre. A fényképezőgép egyidejűleg XQD és SD kártyára is képes felvételt rögzíteni, és a SnapBridge használatával problémamentesen csatlakozhat egy okoseszközhöz, lehetővé téve a felhasználók számára a felvételek átvitelét, megosztását.

nikonsnapbridge

A TIPA a SnapBridge-ről – a Best Imaging Innovation díj nyerteséről

A SnapBridge problémamentes kapcsolatot biztosít egy fényképezőgép és okoseszköz között, egy energiahatékony, alacsony energiájú Bluetooth-kapcsolaton keresztül. A telepítést követően a SnapBridge lehetővé teszi a képek azonnali továbbítását a fényképezőgépről egy okoseszközre. A fényképezőgéphez akár öt okoseszköz is párosítható. Az eredeti JPEG képek vagy azok kisebb, 2-MP-es (full HD) másolata fényképezés közben, automatikusan továbbítható és tárolható az okoseszközökön. Továbbá két beágyazott információtípus is a felvételhez rendelhető, például a szerzői jog, fényképezési információk, megjegyzések vagy logó. Ezen kívül az alkalmazás támogatja az okoseszközről vezérelt távfényképezést, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy valós időben készítsenek és nézegessenek felvételeket az okoseszköz képernyőjén keresztül; valamint egyes fényképezőgépek esetén olyan funkciókat is használhassanak, mint az önkioldó.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd