Connect with us

technokrata

Itt az asszisztens, ami lenyomja Siri-t

viv2

Dotkom

Itt az asszisztens, ami lenyomja Siri-t

Többet tud, gyorsabb és ugyanazok készítették, akik az Apple asszisztensét.

A Siri-t eredetileg 2011-ben vásárolta fel az Apple, az akkori alkotók pedig otthagyták a kaliforniai gyártót. Az elmúlt években azonban nem unatkozással töltötték a napjaikat, hiszen szép csendben megalkották a legújabb személyi asszisztensüket, a Viv-et.

viv2

Az újdonság minden szempontból túlmutat Sirin, hiszen amellett, hogy bármilyen, harmadik fél által készített szolgáltatással képes együttműködni, még az összetett kérdésekre is választ talál. Így például képes szobát foglalni egy hotelben, Ubert hívni, vagy épp virágot küldeni valakinek, anélkül, hogy a felhasználó hozzáérne a kijelzőhöz.

Természetesen a klasszikus “milyen idő van kint” kérdésre is válaszolhat a Viv, hiszen az asszisztens folyamatosan kapcsolatban van a Weather Underground időjárás-előrejelző szolgáltatással. Hovatovább, a Nuance beszédfelismerő technológiával ellátott asszisztens még azt is meg tudja mondani, hogy egy kérdéses helyen, két nappal később hogyan alakul majd az időjárás.

Viv

 

A Viv természetesen még nem végleges, a fejlesztők az elkövetkező hónapokban igyekeznek a lehető legtökéletesebbre csiszolni a szolgáltatást. A piacra kerülés pontos dátumát ennek fényében még nem árulták el, de valószínűleg még az idén számíthatunk a Viv megjelenésére.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek