Connect with us

technokrata

10 ezer gyermeknek segített a UNICEF és a Telenor

EbresztoOra-Telenor

Dotkom

10 ezer gyermeknek segített a UNICEF és a Telenor

Digitális tananyagként is hódító útjára indul az Ébresztő-óra.

Az UNICEF Magyar Bizottság és a Telenor Magyarország 2013-ban, az Ébresztő-óra program elindításával kezdte meg együttműködését. Az UNICEF mára több mint 100 fős képzett önkéntes csapata – köztük D. Tóth Kriszta, az UNICEF Magyar Bizottság nagykövete és Szabó Kimmel Tamás, a Belvárosi Színház, Junior prima díjas színésze – interaktív iskolai foglalkozásokon mutatják be a gyermekeket illető különleges jogokat. A gyermekjogok ismerete fontos a közösségbe beilleszkedés szempontjából is, ami a digitális bennszülött fiatalok körében a biztonságos és zaklatásmentes internetezés alapja is lehet. A két szervezet évente 2000 gyermek elérését tűzte ki célul, de az iskolák részéről jelentkező igények kielégítését követően két év alatt több mint 10 000 gyermek vehetett részt Ébresztő-óra előadáson.

Idén, az UNICEF és a Telenor együttműködésének harmadik évében a program kiterjesztését a klasszikus előadás-sorozat mellett egy bárki számára hozzáférhető digitális Ébresztő-óra tananyaggal is segítik a szervezők. Az E-studygroup online felületen fejezetekre bontva bárki megismerkedhet az UNICEF munkájával és a gyermekjogok sajátosságaival, majd izgalmas kvízekben tesztelheti frissen megszerzett tudását.

EbresztoOra-Telenor

A Hipersuli programmal rengeteg hasznos tapasztalatot gyűjtöttünk, hogy a technológia, az internet hogyan segítheti az oktatást, tanulást a gyermekek körében. Az Ébresztő-óra program élő előadásai nagyon sikeresek, az UNICEF szakértelme mellett kézenfekvő fejlesztési irány, hogy ezt a remek programot digitális formában is bárki számára hozzáférhetővé tegyük, így az előadások után sem maradnak gyermekjogi tudásmag nélkül a gyerekek.” – mondta el Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

„A programunk töretlenül népszerű az iskolák körében, még mindig várólista van. A tavalyi év során 4 vidéki városban – Veszprémben, Győrben, Debrecenben és Szegeden – hoztunk létre regionális központot, ezzel programunk országossá vált. A Telenor, gyermekjogokra és a digitális tudásalapú megközelítésre való nyitottsága nagyban segíti, hogy a gyerekeket az ő nyelvükön szólítsuk meg olyan kérdésekről is, mint a gyerekbántalmazás érzékeny témája, vagy a globális világ problémái.” – mondta Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Az Ébresztő-óra az UNICEF-nél „megrendelhető” ingyenesen előadás, amelyet a szervezet a budapesti központból koordinálva, mára 4 regionális központ segítségével szolgál ki, így már országosnak tekinthető a program elérhetősége.

További infók: http://ebresztoora.unicef.hu/Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák