Connect with us

technokrata

Rangos elismeréssel büszkélkedhet az ABB

ABB Building

Dotkom

Rangos elismeréssel büszkélkedhet az ABB

Idén tizenkettedik alkalommal ítélte oda a Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága a Superbrands és Business Superbrands szakmai díjakat.

A bizottság az ágazat elismert szakembereiből áll, akik döntésükkel tanúsítják a cégek eddigi sikerességét és hitelességét. A díj célja kettős: a kiemelkedő márkák reflektorfénybe állítása, valamint követendő példák felmutatása.

A bizottság döntése alapján az ABB Kft-t idén, immáron másodjára is érdemesnek találták a Business Superbrands elismerésre.

ABB Building

A Business Superbrands díj a világ legjelentősebb B2B márkaértékelési rendszere, melynek szakértői bizottságai a világ közel 90 országban azonos ismérvek alapján díjazza a vezető márkákat. A bizottság elé kerülő lista a Bisnode adatbázisa alapján, és a legjelentősebb hazai szakmai szervezetek és szövetségek ajánlásainak figyelembevételével jött létre. Ebbe a mintegy 4000 márkát/céget tartalmazó listába egyaránt beletartoznak a legnagyobb nyereségű hazai cégek csakúgy, mint – az egyes szektorok iparkamarái, egyesületei, szakmai szervezetei által javasolt – kisebb vállalkozások, melyek az üzleti élet kiválóságainak számítanak

A Bisnode Rating mutatószám a hivatalos források (NAV, cégbíróság stb.) adatai mellett beépíti a vállalatra vonatkozó pénzügyi információkat (mérlegadatok, eredmény-kimutatás, trendek, továbbá a cég vagy szervezet fizetési fegyelmét, demográfiai adatait, tevékenységét, méretét, tulajdonosait). A módszertan olyan cégminősítést biztosít, ami egyedülálló előre jelző képességű a magyar piacon.

„Nagyon nagy megtiszteltetés cégünk számára, hogy idén, immár másodjára, elnyertük a Business Superbrands díjat. A díj megerősíti pozícióinkat a hazai piacon: ügyfeleink felé jelzésértékű, hogy az ABB egy erős márka, amely innovatív megoldásaival segíti őket, hogy fenntartható eszközökkel növeljék termelékenységüket” – mondta el Tanja Vainio, az ABB Kft. ügyvezetője.

2013-ban az ABB Kft. nyerte el a kis- és középvállalkozások kategóriájában a “Telenor Etikus Vállalat Díj” elismerést. A díjat a Transparency International Hungary és a Telenor közösen hozta létre a vállalatok etikus működés iránti elkötelezettségének és erőfeszítéseinek elismerésére.

ABB_oklevel

2015-ben az ABB Kft. megkapta az Első Közép-Kelet Európai Gyógyszeripari kiválósági díjat (1st CEE Pharmaceutical Manufacturing Excellence Award) megoldásszállító kategóriában. A díjat a vállalat a Richter Gedeon Nyrt. biotechnológiai üzeme számára szállított automatizálási és felügyeleti megoldásokért kapta.

A cég anyavállalata az ABB vezeti saját iparágában a Fortune magazin 2014. évi, a világ legnagyobb presztízsű vállalatairól összeállított listáját, az Ethisphere Institute pedig már egymás után több ízben, legutóbb 2015-ben is felvette az ABB cégcsoportot a világ legetikusabb cégeinek listájára.

Az ABB számos innovatív fejlesztéséért kapott „red dot” nemzetközi tervezői díjat, például 2011-ben az apró alkatrészek összeszerelésére tervezett FRIDA (Flexible Robot Industrial Dual Arm) névre keresztelt „kétkezes” robot dizájn koncepciója elnyerte a red dot „best of the best” (a legjobbak legjobbja) termékdizájn díjat. 2013-ban az intelligens otthonok területéről a Welcome elnevezésű ajtónyitó megoldás, amely a hang vagy képi információkat távoli intelligens eszközökre továbbítja, további 15 nemzetközi design díj kíséretében. Szintén 2013-ban az innovációs újdonságot jelentő Azimuth vezérlőkart, amellyel a hatalmas tengerjáró hajók deciméter pontossággal kormányozhatók, jutalmazták a „red dot” díjjal.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek