Connect with us

technokrata

Elképesztő összeget akaszthat le a Google-ről az Oracle

googlelink

Dotkom

Elképesztő összeget akaszthat le a Google-ről az Oracle

Legalábbis, ha a bíróság igazat ad nekik.

Az Oracle-nek nem nyerte el a tetszését, hogy a Google az Androidban a beleegyezésük nélkül használja a Java egyes elemeit, ezért az amerikai gyártó a bíróságon szeretné kiharcolni az igazát. Ez számszerűsítve 8,8 milliárd dollárt jelent, azaz ennyivel csökkenhet a Google megtakarítása, ha az Oracle-nek ad igazat a bíróság. Az eredetileg 2012-ben kezdődött ügyre hamarosan pont kerülhet, hiszen a két felet a közelmúltban újra meghallgatták és rövidesen kitűzik a tárgyalás időpontját is.

google1

Meglepő, de a Google, vagyis annak anyavállalata az Alphabet még a 8,8 milliárd dolláros büntetéssel is jól járhatna, hiszen csak egy egyszeri befizetésről lenne szó. Mivel az előző negyedévben 4,9 milliárd dolláros profitot könyvelhetett el az Alphabet, gyakorlatilag két negyedévnyi nyerségnek inthetnének búcsút ami az Android sikerét látva elfogadható kompromisszumnak tűnik. Persze az Oracle ügyvédei inkább azt szeretnék elérni, hogy a gigabüntetésen túl havonta is pénzhez jussanak a használat utáni részesedéssel, ám valószínűleg ezt nem fogják tudni elérni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd