Connect with us

technokrata

A te jelszavad biztonságos? Itt megnézheted!

usingpc

Dotkom

A te jelszavad biztonságos? Itt megnézheted!

Itt kiderül, mennyit számít egy jó jelszó.

A legtöbben nem is gondolnak bele, hogy az általuk használt jelszó feltörése mennyire kevés időt vesz igénybe. Egy új honlapon most bárki megnézheti, hogy az ismert brute force (azaz amikor a gép a lehető legtöbb kombinációt próbálgatja végig) módszerrel az ő jelszavát mennyi idő alatt törné fel egy számítógép.

Nem túlzás azt állítani, hogy megdöbbentő eredmények jönnek ki, egy gyenge (tehát mondjuk az 123456) jelszó feltörése 0,23 ezredmásodpercbe telne egy számítógépnek, azaz egy jól képzett hacker csak akkor nem fér hozzá ahhoz a kódhoz, ha nem is akar.

password_hack

Épp ezért érdemes kis- és nagybetűket illetve számokat is tartalmazó jelszót beállítani. Az általunk próbált, 10 karakteres kód például 117 évezredre látná el munkával a feltörésre megbízott számítógépet, azaz kellően biztonságosnak számít. Természetesen nemcsak a hosszúság, de a változatosság is számít, így érdemes kerülni az egymás utáni számokat és betűket, illetve az sem árt, ha lehetőleg értelmetlen is a beállított jelszavunk. Ha az ember türelmes, akkor olyan kombinációkat, amire már végtelen időt jelez a rendszer, azaz gyakorlatilag feltörhetetlen.

Fontos kiemelni, hogy a most bemutatott szolgáltatás az alkotók közleménye alapján nem tárolja el a beírt jelszavakat, de azért azt javasoljuk, hogy inkább valamilyen, a valódira hasonlító, ám azért mégis elkülöníthető jelszó beírásával próbálkozzunk.

Forrás: HVGSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd