Connect with us

Így választanak számítógépet a nagyvállalatok

HPX2_1012diff

Dotkom

Így választanak számítógépet a nagyvállalatok

Az eszközök biztonságára és a dizájnra fókuszálnak az informatikai döntéshozók.

A megkérdezett IT-vezetők alig harmada érzi úgy, hogy a rendelkezésére álló vállalati eszközpark megfelelő informatikai biztonságot szavatol, kilenctizedük pedig valós problémának látja az eszközbiztonságot – derül ki a HP európai kutatásából, amelyben több mint ezer IT döntéshozót kérdeztek meg hét európai országban.

HPX2_1012left

A vállalati informatikai vezetők több mint háromnegyede (77 százaléka) szerint egy vonzó formavilággal kialakított PC növeli a dolgozók elégedettségét. A válaszadók 44 százalékánál nincs mód a vállalati rendszerben saját eszközök használatára, ami felértékeli a cégek által biztosított informatikai eszközök jelentőségét. Az 1980-as évektől születetteket jelentő Y-generáció növekvő arányban jelenik meg a munkaerőpiacon, ennél fogva az informatikai eszközök szempontjából egyre nagyobb kihívást jelent, hogy az IT biztonságra és az esztétikára vonatkozó igények egyszerre teljesüljenek. A kérdés fontosságát jelzi, hogy a válaszadók 27 százaléka szerint a nem megfelelő dizájn, míg negyedük szerint a hordozható eszközök akkumulátorának nem megfelelő üzemideje csökkenti leginkább a dolgozói elégedettséget.

A dolgozók egyre több mobileszközt használnak, ami azt is jelenti, hogy a munkavégzés helye mind kevésbé kizárólag az irodára korlátozódik. Az otthonról vagy éppen út közben munkát végzők pedig egyre többször intézik közösségi, személyes ügyeiket is a munkanap folyamán, ha módjuk van rá. A megkérdezett IT-vezetők 37 százaléka mondta azt, hogy cége nem követi a dolgozók privát aktivitását a munkahelyi eszközökön, 43 százalékuk szerint pedig a dolgozók heti 35 óránál kevesebb időt töltenek fix irodai helyükön.

HPX2_1012diff

Az egyre mobilabb munkavégzés felértékeli az online közös munkát elősegítő megoldásokat is. Az IT vezetők több mint fele szerint jelenleg az azonnali üzenetküldő alkalmazások a leginkább elterjedtek a napi használatban. Szintén több mint 50 százalék nyilatkozott úgy, hogy a kollégák legalább hetente kétszer használnak videókonferencia-szoftvert PC-jükön. Az együttműködés legnagyobb gátját a válaszadók 29 százaléka szerint továbbra is az összekapcsolhatósággal, illetve negyedük szerint a szoftverek adta lehetőségekkel összefüggő problémák jelentik.

Az IT-vezetők biztonságról alkotott véleménye között jelentős különbségek alakulnak ki attól függően, hogy melyik országban tevékenykednek. A német IT-döntéshozók 93 százaléka szerint például kollégáik eszközein elérhetők a videókonferenciához szükséges megoldások, míg Nagy-Britanniában csupán 73 százalék volt ez az arány. A spanyol megkérdezettek 84 százaléka nevezte az azonnal üzenetküldést napi gyakorlatnak a kapcsolattartásban, Svájcban azonban csak alig több mint negyedük nyilatkozott így. A francia IT-döntéshozók 78 százaléka véli úgy, hogy az eszközpark biztonsági szempontból aggodalomra ad okot, Nagy-Britanniában azonban csak 49 százalék válaszolt így.  A készülékek dizájnja és a munkahelyi elégedettség kapcsolatát azonban országtól függetlenül jelölték meg fontos tényezőként az IT-szakemberek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő