Connect with us

technokrata

Így választanak számítógépet a nagyvállalatok

HPX2_1012diff

Dotkom

Így választanak számítógépet a nagyvállalatok

Az eszközök biztonságára és a dizájnra fókuszálnak az informatikai döntéshozók.

A megkérdezett IT-vezetők alig harmada érzi úgy, hogy a rendelkezésére álló vállalati eszközpark megfelelő informatikai biztonságot szavatol, kilenctizedük pedig valós problémának látja az eszközbiztonságot – derül ki a HP európai kutatásából, amelyben több mint ezer IT döntéshozót kérdeztek meg hét európai országban.

HPX2_1012left

A vállalati informatikai vezetők több mint háromnegyede (77 százaléka) szerint egy vonzó formavilággal kialakított PC növeli a dolgozók elégedettségét. A válaszadók 44 százalékánál nincs mód a vállalati rendszerben saját eszközök használatára, ami felértékeli a cégek által biztosított informatikai eszközök jelentőségét. Az 1980-as évektől születetteket jelentő Y-generáció növekvő arányban jelenik meg a munkaerőpiacon, ennél fogva az informatikai eszközök szempontjából egyre nagyobb kihívást jelent, hogy az IT biztonságra és az esztétikára vonatkozó igények egyszerre teljesüljenek. A kérdés fontosságát jelzi, hogy a válaszadók 27 százaléka szerint a nem megfelelő dizájn, míg negyedük szerint a hordozható eszközök akkumulátorának nem megfelelő üzemideje csökkenti leginkább a dolgozói elégedettséget.

A dolgozók egyre több mobileszközt használnak, ami azt is jelenti, hogy a munkavégzés helye mind kevésbé kizárólag az irodára korlátozódik. Az otthonról vagy éppen út közben munkát végzők pedig egyre többször intézik közösségi, személyes ügyeiket is a munkanap folyamán, ha módjuk van rá. A megkérdezett IT-vezetők 37 százaléka mondta azt, hogy cége nem követi a dolgozók privát aktivitását a munkahelyi eszközökön, 43 százalékuk szerint pedig a dolgozók heti 35 óránál kevesebb időt töltenek fix irodai helyükön.

HPX2_1012diff

Az egyre mobilabb munkavégzés felértékeli az online közös munkát elősegítő megoldásokat is. Az IT vezetők több mint fele szerint jelenleg az azonnali üzenetküldő alkalmazások a leginkább elterjedtek a napi használatban. Szintén több mint 50 százalék nyilatkozott úgy, hogy a kollégák legalább hetente kétszer használnak videókonferencia-szoftvert PC-jükön. Az együttműködés legnagyobb gátját a válaszadók 29 százaléka szerint továbbra is az összekapcsolhatósággal, illetve negyedük szerint a szoftverek adta lehetőségekkel összefüggő problémák jelentik.

Az IT-vezetők biztonságról alkotott véleménye között jelentős különbségek alakulnak ki attól függően, hogy melyik országban tevékenykednek. A német IT-döntéshozók 93 százaléka szerint például kollégáik eszközein elérhetők a videókonferenciához szükséges megoldások, míg Nagy-Britanniában csupán 73 százalék volt ez az arány. A spanyol megkérdezettek 84 százaléka nevezte az azonnal üzenetküldést napi gyakorlatnak a kapcsolattartásban, Svájcban azonban csak alig több mint negyedük nyilatkozott így. A francia IT-döntéshozók 78 százaléka véli úgy, hogy az eszközpark biztonsági szempontból aggodalomra ad okot, Nagy-Britanniában azonban csak 49 százalék válaszolt így.  A készülékek dizájnja és a munkahelyi elégedettség kapcsolatát azonban országtól függetlenül jelölték meg fontos tényezőként az IT-szakemberek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő