Connect with us

technokrata

Hétfőn kiderül, hogy van-e oka rettegni az Apple-nek és a Google-nek

siri

Dotkom

Hétfőn kiderül, hogy van-e oka rettegni az Apple-nek és a Google-nek

Egy új, minden eddiginél fejlettebb digitális személyi asszisztens érkezik.

Az Apple még 2010-ben vásárolta fel a Siri-t, hogy a digitális személyi asszisztenst beépíthesse a készülékeibe. A vásár jó döntésnek bizonyult, mára az iPhone-októl kezdve az iPad-eken át, egészen az Apple TV-ig rengeteg eszközben használják a szolgáltatást.

A Siri Inc alapítói azonban nem részesei ennek a sikernek, hiszen röviddel azután, hogy cégüket felvásárolta az Apple, új projektbe kezdtek. Ennek a négy éves munkának aratják le hamarosan a gyümölcsét, hiszen már a jövő hétfőn bemutatkozik a Viv.

siri

 

Az újdonság legnagyobb erőssége a konkurenseknél jóval fejlettebb mesterséges intelligencia lehet, aminek hála gyakorlatilag bármire megkérhetjük majd a Vivet. Így például egy pillanat alatt rendelhetünk pizzát, hívhatunk Uber-t, vagy épp megtudhatjuk egy számunkra fontos cég elérhetőségét.

Mindez annak köszönhető, hogy a Viv már több mint 50 céggel kötött szerződést, így ezekkel a vállalkozásokkal kényelmesen együttműködik majd a személyi asszisztens. Jó hír, hogy a kezelhető szolgáltatások száma folyamatosan növekszik majd, mivel a platformot eleve nyitottként tervezték meg, így bármikor hozzáadhatnak extra funkciókat. Sőt, a kezelőfelület is rendkívül egyszerű lesz, így a Viv alkotói remélik, hogy a közeljövőben sokan térnek majd át az ő fejlesztésükre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek