Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vodafone-os vagy? Ezt kell tudnod az új roaming szabályokról!

Dotkom

Vodafone-os vagy? Ezt kell tudnod az új roaming szabályokról!

A Vodafone egy igencsak hasznos közleményben összefoglalta, hogy mit kell tudni a közelmúltban bevezetett, a roamingot érintő változásokról. Ha vodafone-os vagy és van 5 perced, akkor feltétlen olvasd el:

Szabályozott roaming díjak az az  EU területén 

Az Uniós szabályozás április 30-ig azt a felső limitet határozta meg, aminél nem lehettek magasabbak a szolgáltatók által alkalmazott tarifák. A hívásindítás és -fogadás, az SMS küldés, illetve az adatforgalom árának felső határát szabályozó tarifákat az Unió eurócentben szabályozta s természetesen nettó árakat tett közzé.

Május elsejével megváltozott a szabályozás, a felső határ helyett az Unió immár azt szabályozza, hogy a szolgáltatók a belföldi árakhoz képest mekkora felárat, kérhetnek az EU területén roaming környezetben igénybe vett szolgáltatásokért. A szabályozás szerint az új árak nem lehetnek magasabbak, mint a korábban megállapított limit alapján voltak.

Az EU által eurócentben meghatározott többletdíjat az Európai Központ Bank által közzétett,  2015. március, április és május havi középárfolyamok átlagolásával kellett forintra váltaniuk. Az átváltáskor használt árfolyam 301,94 Ft/euró. Az így kialakult árakra tevődik Magyarországon a 27%-os ÁFA.

International Roaming, Travel & Surf, Business, Mobilfunk Deutsche Telekom AG

EU Roaming díjak a Vodafone Magyarország ügyfelei számára

A Vodafone Magyarország a hazai szolgáltatók közül elsőként és eddig egyedüliként új előfizetői csomagjaival valóban eltörölte a roaming díjakat – míg  a versenytársak jobbára csak csökkentették azokat, vagy alternatív megoldásokat vezettek be.
2016.április elsejétől a Vodafone valamennyi új, (publikus) hangalapú, lakossági, vagy üzleti számlás előfizetői csomagjával az előfizetők ugyanúgy használhatják mobiltelefonjukat az EU (valamint Norvégia, Izland, Liechtenstein, Svájc és Törökország) területén, mintha itthon lennének. A korábbi Vodafone csomagok előfizetői az új csomagokra díjmentesen, a szerződéses időszak meghosszabbítása nélkül válthatnak át, így ők is a belföldi tarifákkal használhatják mobiltelefonjaikat az Unió és a további 5 ország területén.

A Red EU csomagok előfizetői már 2015. április elseje óta ugyanúgy használhatják mobiljaikat az EU területén, mint itthon. 2016. április elsejétől már az új GO EU és GO+ EU csomagok előfizetői is roaming díjak nélkül indíthatnak és fogadhatnak hívásokat, küldhetnek SMS üzeneteket és hazai adatkeretüket használhatják az Unió területén.

A feltöltőkártyát használó ügyfelek a díjmentes „EU hazai áron” opcióval a normáldíjas magyarországi telefonszámokat a hazai tarifáikkal tudják hívni, illetve belföldi áron tudnak ezekre a számokra SMS-t küldeni az Európai Unió területéről.

Április elseje óta a Vodafone Family díjmentes családi beszélgetések is elérhetőek  az EU-ban, mivel az új Vodafone Family-t használó családok az Unió teljes területén és a további 5 érintett országban is 0 Ft-os percdíjakkal beszélhetnek egymással. A Vodafone Family csomagokban elérhető, a piacon egyedülállóan feltöltés nélkül is használható KID csomag gyermek felhasználói a családon belül akkor is tudnak hívásokat indítani, ha a kártyájukon nincsen egyetlen forintnyi feltöltés sem.

A Vodafone 2016. április elsejével az új kis- és középvállalkozói Business Start EU, Business Medium EU és Business Pro EU csomagjaiban szintén eltörölte az Uniós roaming díjakat, így ezeket a csomagokat is ugyanúgy lehet használni az EU valamint Norvégia, Izland Liechtenstein, Svájc és Törökország területén, mint itthon.

roaming_eu

Szabályozott tarifák azon Vodafone ügyfelek számára, akik nem veszik igénybe az említett csomagokat, vagy opciókat (bruttó díjak)

  • SMS-, MMS-üzenetek fogadása díjmentes.
  • Hívásfogadás az 1-es zóna országaiban: 4,37 Ft/perc.
  • Hívásindítás díja magyarországi mobil hálózatba:

o   Belföldi, hálózaton kívüli mobil hívás díja + 19,17 Ft/perc többletdíj, de maximum 72,8 Ft/perc, (ha a belföldi, hálózaton kívüli mobilhívás díja önmagában meghaladja a 72,8 Ft-ot, akkor az adott belföldi, hálózaton kívüli mobilhívás díja).

  • Hívásindítás díja magyarországi vezetékes hálózatba:

o   Belföldi, vezetékes hívás díja + 19,17 Ft/perc többletdíj, de maximum 72,8 Ft/perc, (ha a belföldi, vezetékes hívás díja önmagában meghaladja a 72,8 Ft-ot, akkor az adott belföldi, vezetékes hívás díja).

  • SMS-küldés magyarországi mobil hálózatba:

o   Belföldi, hálózaton kívüli SMS díja + 7,66 Ft/SMS többletdíj, de maximum 23 Ft/SMS (ha a belföldi, hálózaton kívüli SMS díja önmagában meghaladja a 23 Ft-ot, akkor az adott belföldi, hálózaton kívüli SMS díja).

  • MMS-küldés magyarországi mobil hálózatba:

o   belföldi, hálózaton kívüli MMS díja + 19,17 Ft/MMS többletdíj, de maximum 76,6 Ft/MMS ( ha a belföldi, hálózaton kívüli MMS díja önmagában meghaladja a 76,6 Ft-ot, akkor az adott belföldi, hálózaton kívüli MMS díja).

  • Adathasználat: Belföldi adatkeret +19,17 Ft/MB többletdíj, de maximum 76,6 Ft/MB.
  • Hívásindítás 1-es zónából 1-es zónába: Nemzetközi irányú hívás díja + 19,17 Ft/perc többletdíj, de maximum 72,8 Ft/perc.
  • SMS-küldés az 1-es zóna országaiba: Magyarországon érvényes nemzetközi díjú SMS díja + 7,66 Ft/SMS többletdíj, de maximum 23 Ft/SMS.
  • MMS-küldés az 1-es zóna országaiba: Magyarországon érvényes nemzetközi díjú MMS díja + 19,17 Ft/MMS többletdíj, de maximum 76,6 Ft/MMS.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés