Connect with us

technokrata

Jobban jársz, ha megváltoztatod a jelszavad!

password_hack

Dotkom

Jobban jársz, ha megváltoztatod a jelszavad!

Több mint 270 millió e-mail fiók adatához jutottak hozzá ismeretlenek.

Elképesztő adatlopást szúrt ki a Hold Security. A biztonsági vállalat ugyanis felfedezte, hogy a közelmúltban ismeretlenek nem kevesebb, mint 272,3 millió felhasználó e-mail fiókját törtek fel, így hozzájutva a jelszavakhoz és más fontos adatokhoz is. Szinte biztos, hogy a legtöbb esetben egy személy több fiókjához is hozzájutottak.

password_hack

A Yahoo és Outlook és az orosz, Mail.ru címek mellett Gmail-es adatokat is elloptak, ezeket pedig az orosz alvilágban próbálják meg eladni. Van is mit, hiszen a Yahoo-tól 40 millió, az Outlook-tól (azaz sok esetben a korábbi hotmailes címekről van szó) 33 millió, míg a Gmail-től 24 millió fiók adatait lopták el. A legtöbbet azonban a Mail.ru szolgáltatásból sikerült megszerezni, innen nem kevesebb, mint 57 millió jelszót kaparintottak meg.

A Microsoft már jelezte, hogy sajnos tudnak a problémáról és figyelik, hogy a kapott adatokkal megpróbál-e valaki belépni. A Mail.ru egyelőre azt vizsgálja, hogy az ellopott címek és jelszavak használatban lévő fiókokhoz tartoznak-e, így későbbre ígértek tájékoztatást az ügyben. Azonban sem a Yahoo, sem a Google nem reagált a problémára, valószínűleg ők is épp a károkat mérik fel. Bár az ügy valószínűleg csak orosz személyeket érint, azért azt javasoljuk, hogy amennyiben régen változtattad meg a jelszavad, úgy írd át egy biztonságosabbra, hogy biztosan ne essen baja a fiókodnak!

Forrás: HVG via ReutersSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd