Connect with us

technokrata

Jobban jársz, ha megváltoztatod a jelszavad!

password_hack

Dotkom

Jobban jársz, ha megváltoztatod a jelszavad!

Több mint 270 millió e-mail fiók adatához jutottak hozzá ismeretlenek.

Elképesztő adatlopást szúrt ki a Hold Security. A biztonsági vállalat ugyanis felfedezte, hogy a közelmúltban ismeretlenek nem kevesebb, mint 272,3 millió felhasználó e-mail fiókját törtek fel, így hozzájutva a jelszavakhoz és más fontos adatokhoz is. Szinte biztos, hogy a legtöbb esetben egy személy több fiókjához is hozzájutottak.

password_hack

A Yahoo és Outlook és az orosz, Mail.ru címek mellett Gmail-es adatokat is elloptak, ezeket pedig az orosz alvilágban próbálják meg eladni. Van is mit, hiszen a Yahoo-tól 40 millió, az Outlook-tól (azaz sok esetben a korábbi hotmailes címekről van szó) 33 millió, míg a Gmail-től 24 millió fiók adatait lopták el. A legtöbbet azonban a Mail.ru szolgáltatásból sikerült megszerezni, innen nem kevesebb, mint 57 millió jelszót kaparintottak meg.

A Microsoft már jelezte, hogy sajnos tudnak a problémáról és figyelik, hogy a kapott adatokkal megpróbál-e valaki belépni. A Mail.ru egyelőre azt vizsgálja, hogy az ellopott címek és jelszavak használatban lévő fiókokhoz tartoznak-e, így későbbre ígértek tájékoztatást az ügyben. Azonban sem a Yahoo, sem a Google nem reagált a problémára, valószínűleg ők is épp a károkat mérik fel. Bár az ügy valószínűleg csak orosz személyeket érint, azért azt javasoljuk, hogy amennyiben régen változtattad meg a jelszavad, úgy írd át egy biztonságosabbra, hogy biztosan ne essen baja a fiókodnak!

Forrás: HVG via ReutersSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek