Connect with us

technokrata

A Windows-nak befellegzett?

windows10javitas

Dotkom

A Windows-nak befellegzett?

Egy neves szakember szerint nehéz időszak előtt áll a Windows.

A Microsoft szempontjából igencsak drámai véleménnyel van a Windows-ról Paul Thurrott. Mindez azért is szomorú, mert a szakember igazi géniusznak számít a Windows területén, hiszen 25 könyvet adott már ki a rendszerrel kapcsolatosan. Thurrott szerint jelenleg leginkább a Google és az Apple kezében van a PC-piac, hiszen csak ettől a két gyártótól függ, hogy a PC gyártók fenn tudják-e tartani a mostani értékesítési számaikat.

Amennyiben ezt nem hagyják és az agresszív árpolitikájukkal “átnevelik” a felhasználókat, úgy  komoly visszaesés előtt áll a piac, ez egyúttal a Windows bukását is jelentené. A szakember stílusosan egy Dinoszauruszok kihalásához hasonlította a Windows helyzetét. Véleménye alapján jelenleg épp az a helyzet mint amikor már elindult a föld felé érkező aszteroida (az Android és iOS személyében), de még nem csapódott be.

windows-10-

Thurrott a legnagyobb problémának egyértelműen azt nevezte meg, hogy a mai fiatalság már sokkal inkább az Androidon és az iOS-en nő fel, azaz számukra egyre inkább irreleváns a Windows, hiszen az érintőképernyős eszközeiken nem a Microsoft rendszere fut. Ez nem is csoda, a redmondi gyártó a mobilpiacon gyakorlatilag nem létezik, a Windows Phone a maga 1% körüli részesedésével inkább egy izgalmas kuriózum, semmint valós alternatíva.

Thurrott azért azt is hozzátette, hogy a két domináns szereplőnek a jövőben azért arra is érdemes odafigyelnie, hogy ne csak érintőképernyőn át lehessen használni a rendszereiket, illetve szerinte a többablakos módra is nagy hangsúlyt kell fektetni. Persze a szakember szerint jelenleg még szó sincs arról, hogy egyik napról a másikra búcsút inthetnénk a redmondi gyártó rendszerének, ám az tény, hogy a Windows a jövőben valószínűleg messze nem lesz ilyen domináns szereplő a piacon.

Forrás: HVGSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek