Connect with us

A Windows-nak befellegzett?

windows10javitas

Dotkom

A Windows-nak befellegzett?

Egy neves szakember szerint nehéz időszak előtt áll a Windows.

A Microsoft szempontjából igencsak drámai véleménnyel van a Windows-ról Paul Thurrott. Mindez azért is szomorú, mert a szakember igazi géniusznak számít a Windows területén, hiszen 25 könyvet adott már ki a rendszerrel kapcsolatosan. Thurrott szerint jelenleg leginkább a Google és az Apple kezében van a PC-piac, hiszen csak ettől a két gyártótól függ, hogy a PC gyártók fenn tudják-e tartani a mostani értékesítési számaikat.

Amennyiben ezt nem hagyják és az agresszív árpolitikájukkal “átnevelik” a felhasználókat, úgy  komoly visszaesés előtt áll a piac, ez egyúttal a Windows bukását is jelentené. A szakember stílusosan egy Dinoszauruszok kihalásához hasonlította a Windows helyzetét. Véleménye alapján jelenleg épp az a helyzet mint amikor már elindult a föld felé érkező aszteroida (az Android és iOS személyében), de még nem csapódott be.

windows-10-

Thurrott a legnagyobb problémának egyértelműen azt nevezte meg, hogy a mai fiatalság már sokkal inkább az Androidon és az iOS-en nő fel, azaz számukra egyre inkább irreleváns a Windows, hiszen az érintőképernyős eszközeiken nem a Microsoft rendszere fut. Ez nem is csoda, a redmondi gyártó a mobilpiacon gyakorlatilag nem létezik, a Windows Phone a maga 1% körüli részesedésével inkább egy izgalmas kuriózum, semmint valós alternatíva.

Thurrott azért azt is hozzátette, hogy a két domináns szereplőnek a jövőben azért arra is érdemes odafigyelnie, hogy ne csak érintőképernyőn át lehessen használni a rendszereiket, illetve szerinte a többablakos módra is nagy hangsúlyt kell fektetni. Persze a szakember szerint jelenleg még szó sincs arról, hogy egyik napról a másikra búcsút inthetnénk a redmondi gyártó rendszerének, ám az tény, hogy a Windows a jövőben valószínűleg messze nem lesz ilyen domináns szereplő a piacon.

Forrás: HVGSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő