Connect with us

technokrata

A Windows-nak befellegzett?

windows10javitas

Dotkom

A Windows-nak befellegzett?

Egy neves szakember szerint nehéz időszak előtt áll a Windows.

A Microsoft szempontjából igencsak drámai véleménnyel van a Windows-ról Paul Thurrott. Mindez azért is szomorú, mert a szakember igazi géniusznak számít a Windows területén, hiszen 25 könyvet adott már ki a rendszerrel kapcsolatosan. Thurrott szerint jelenleg leginkább a Google és az Apple kezében van a PC-piac, hiszen csak ettől a két gyártótól függ, hogy a PC gyártók fenn tudják-e tartani a mostani értékesítési számaikat.

Amennyiben ezt nem hagyják és az agresszív árpolitikájukkal “átnevelik” a felhasználókat, úgy  komoly visszaesés előtt áll a piac, ez egyúttal a Windows bukását is jelentené. A szakember stílusosan egy Dinoszauruszok kihalásához hasonlította a Windows helyzetét. Véleménye alapján jelenleg épp az a helyzet mint amikor már elindult a föld felé érkező aszteroida (az Android és iOS személyében), de még nem csapódott be.

windows-10-

Thurrott a legnagyobb problémának egyértelműen azt nevezte meg, hogy a mai fiatalság már sokkal inkább az Androidon és az iOS-en nő fel, azaz számukra egyre inkább irreleváns a Windows, hiszen az érintőképernyős eszközeiken nem a Microsoft rendszere fut. Ez nem is csoda, a redmondi gyártó a mobilpiacon gyakorlatilag nem létezik, a Windows Phone a maga 1% körüli részesedésével inkább egy izgalmas kuriózum, semmint valós alternatíva.

Thurrott azért azt is hozzátette, hogy a két domináns szereplőnek a jövőben azért arra is érdemes odafigyelnie, hogy ne csak érintőképernyőn át lehessen használni a rendszereiket, illetve szerinte a többablakos módra is nagy hangsúlyt kell fektetni. Persze a szakember szerint jelenleg még szó sincs arról, hogy egyik napról a másikra búcsút inthetnénk a redmondi gyártó rendszerének, ám az tény, hogy a Windows a jövőben valószínűleg messze nem lesz ilyen domináns szereplő a piacon.

Forrás: HVGSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd