Connect with us

Íme minden idők legfontosabb készülékei! Te használtad már valamelyiket?

jobsiphone

Dotkom

Íme minden idők legfontosabb készülékei! Te használtad már valamelyiket?

Legalábbis a Time magazin szerint.

Kétségtelen tény, hogy minden időszaknak megvannak a maga ikonikus készülékei. Ami a 80-as években a Walkman volt, azt 20 évvel később az iPod testesítette meg, csakúgy, ahogyan komoly hatással volt a piacra az IBM személyi számítógépe, a Segway vagy épp a Trinitron képernyő. A Time magazin most ennek kapcsán elkészítette a saját, 50 darabos listáját, amelyből megtudhatjuk, hogy szerintük az elmúlt évtizedekben mely készülékek gyakorolták a legnagyobb hatást a világra.

g_iphone

A lista első helyét az iPhone szerezte meg, a Time szerint az Apple mobilja új korszakot nyitott a mobiltelefonok életében. Ugyan már azt megelőzően is léteztek okostelefonok, csak a kaliforniai gyártó újdonsága tudta forradalmasítani a piacot.

Sony colour television, 1970.

 

A második helyzezett a Sony Trinitron technológiája lett, az 1968-ban bemutatkozott fejlesztés ugyanis nemcsak színes képet, de a három fényágyújának köszönhetően a konkurenseknél jelentősen jobb képminőséget is garantált. A Sony évtizedekig élt a Trinitron sikeréből, hosszú évekig ugyanis az ő televízióiból fogyott a legtöbb a világban.

Apple Macintosh computer, model M001, c 1984.

 

A dobogó legalsó fokára az Apple Macintosh léphetett fel, a Time szakértőinek véleménye alapján a grafikus felülettel, kompakt méretű készülékházzal és egérrel piacra kerülő számítógép rendkívül nagy hatást gyakorolt a PC-piacra.

Sony Walkman, c 1980.

Ezután a már korábban is említett Sony Walkman következik, az eszköz ami alapjaiban változtatta meg a zenehallgatási szokásokat, hiszen segítségével már út közben is élvezhettük a kedvenc számunk. Hasonlóan fontos volt az IBM Model 5150-ese, az olcsó, bárki számára elérhető PC alapozta meg az IBM sikerét a személyi számítógépek piacán. Az 50-es lista ezeken kívül még olyan csemegéket rejt, mint a világ első tranzisztoros rádiója, a  Regency TR-1.

IBM PC Model 5150 with printer, 1981.

 

Rajta kívül ott van még a Nintendo NES, az Apple iPod, a Commodore 64 és az Apple iPad is, hogy csak a legtöbb ember számára is ismert készülékeket említsük. A listán a legtöbb gép az Apple nevéhez fűződik, a kaliforniai gyártó összesen 5 készülékkel szerepel a listán. A Time szakemberei szerint az Apple-ön kívül a Sony (4 készülék), az IBM (3 eszköz) és a Nintendo (szintén 3 termék) dobott piacra egymás után több olyan készüléket is, amely alapjaiban hatással volt arra, ahogyan ma a termékeinket használjuk.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő