Connect with us

technokrata

Íme minden idők legfontosabb készülékei! Te használtad már valamelyiket?

jobsiphone

Dotkom

Íme minden idők legfontosabb készülékei! Te használtad már valamelyiket?

Legalábbis a Time magazin szerint.

Kétségtelen tény, hogy minden időszaknak megvannak a maga ikonikus készülékei. Ami a 80-as években a Walkman volt, azt 20 évvel később az iPod testesítette meg, csakúgy, ahogyan komoly hatással volt a piacra az IBM személyi számítógépe, a Segway vagy épp a Trinitron képernyő. A Time magazin most ennek kapcsán elkészítette a saját, 50 darabos listáját, amelyből megtudhatjuk, hogy szerintük az elmúlt évtizedekben mely készülékek gyakorolták a legnagyobb hatást a világra.

g_iphone

A lista első helyét az iPhone szerezte meg, a Time szerint az Apple mobilja új korszakot nyitott a mobiltelefonok életében. Ugyan már azt megelőzően is léteztek okostelefonok, csak a kaliforniai gyártó újdonsága tudta forradalmasítani a piacot.

Sony colour television, 1970.

 

A második helyzezett a Sony Trinitron technológiája lett, az 1968-ban bemutatkozott fejlesztés ugyanis nemcsak színes képet, de a három fényágyújának köszönhetően a konkurenseknél jelentősen jobb képminőséget is garantált. A Sony évtizedekig élt a Trinitron sikeréből, hosszú évekig ugyanis az ő televízióiból fogyott a legtöbb a világban.

Apple Macintosh computer, model M001, c 1984.

 

A dobogó legalsó fokára az Apple Macintosh léphetett fel, a Time szakértőinek véleménye alapján a grafikus felülettel, kompakt méretű készülékházzal és egérrel piacra kerülő számítógép rendkívül nagy hatást gyakorolt a PC-piacra.

Sony Walkman, c 1980.

Ezután a már korábban is említett Sony Walkman következik, az eszköz ami alapjaiban változtatta meg a zenehallgatási szokásokat, hiszen segítségével már út közben is élvezhettük a kedvenc számunk. Hasonlóan fontos volt az IBM Model 5150-ese, az olcsó, bárki számára elérhető PC alapozta meg az IBM sikerét a személyi számítógépek piacán. Az 50-es lista ezeken kívül még olyan csemegéket rejt, mint a világ első tranzisztoros rádiója, a  Regency TR-1.

IBM PC Model 5150 with printer, 1981.

 

Rajta kívül ott van még a Nintendo NES, az Apple iPod, a Commodore 64 és az Apple iPad is, hogy csak a legtöbb ember számára is ismert készülékeket említsük. A listán a legtöbb gép az Apple nevéhez fűződik, a kaliforniai gyártó összesen 5 készülékkel szerepel a listán. A Time szakemberei szerint az Apple-ön kívül a Sony (4 készülék), az IBM (3 eszköz) és a Nintendo (szintén 3 termék) dobott piacra egymás után több olyan készüléket is, amely alapjaiban hatással volt arra, ahogyan ma a termékeinket használjuk.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd