Connect with us

technokrata

Van, akinek segít feltörni egy iPhone-t az Apple

tengeriphone

Dotkom

Van, akinek segít feltörni egy iPhone-t az Apple

Két fiatal eltünése miatt segít az Apple.

Tavaly júliusban horgászni indult el a 14 éves Austin Stephanos és Perry Cohen. A kaland sajnos tragédiával végződött, a két fiatal azóta sem tért haza, hiába keresték őket a floridai partiőrség tagjai az Atlanti-óceán 65 000 négyzetkilométernyi területén. Ugyan a fiúk csónakja két nappal a baleset után meglett, azt sajnos elsodorta az áramlat.

A csónakra most akadtak rá újra, a nyolc hónapnyi vándorlásnak hála 100 mérfölddel arrébb. A felfordult hajóban szerencsére maradt néhány személyes tárgy, így például Stephanos iPhone 6-osa is. Most az ez utóbbin lévő adatokat szeretnék megszerezni a szülők, hogy pontos képet kapjanak arról, a tragédia előtt mit csinált a két fiatal. A 8 hónapnyi sós víz azonban megtette a hátását, a készülék jelen állapotában használhatatlan.

tengeriphone2

Mivel az Apple kontra FBI ügy nagy port kavart az Egyesült Államokban, ezért Stephanos apja a megtalálását követően nem volt hajlandó azt odaadni a hatóságoknak. Cohen szüleivel együtt egy bírósági végzéssel elérték, hogy a telefon szakértői vizsgálatát ne az állam, hanem maga az Apple végezze el.

Minderre a szülők szerint azért volt szükség, mert csak a kaliforniai gyártó rendelkezik azokkal a berendezésekkel, amelyekkel a lehető legnagyobb esély van arra, hogy biztonságosan megszerezzék a szükséges adatokat. Ennek megfelelően a telefon jelenleg az Apple szakembereinél van, úgyhogy valószínűleg már el is kezdődött az a lassú folyamat, amivel a súlyosan károsodott telefonból ki tudják majd nyerni az információkat.

Forrás: iMagazinSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek