Connect with us

technokrata

Van, akinek segít feltörni egy iPhone-t az Apple

tengeriphone

Dotkom

Van, akinek segít feltörni egy iPhone-t az Apple

Két fiatal eltünése miatt segít az Apple.

Tavaly júliusban horgászni indult el a 14 éves Austin Stephanos és Perry Cohen. A kaland sajnos tragédiával végződött, a két fiatal azóta sem tért haza, hiába keresték őket a floridai partiőrség tagjai az Atlanti-óceán 65 000 négyzetkilométernyi területén. Ugyan a fiúk csónakja két nappal a baleset után meglett, azt sajnos elsodorta az áramlat.

A csónakra most akadtak rá újra, a nyolc hónapnyi vándorlásnak hála 100 mérfölddel arrébb. A felfordult hajóban szerencsére maradt néhány személyes tárgy, így például Stephanos iPhone 6-osa is. Most az ez utóbbin lévő adatokat szeretnék megszerezni a szülők, hogy pontos képet kapjanak arról, a tragédia előtt mit csinált a két fiatal. A 8 hónapnyi sós víz azonban megtette a hátását, a készülék jelen állapotában használhatatlan.

tengeriphone2

Mivel az Apple kontra FBI ügy nagy port kavart az Egyesült Államokban, ezért Stephanos apja a megtalálását követően nem volt hajlandó azt odaadni a hatóságoknak. Cohen szüleivel együtt egy bírósági végzéssel elérték, hogy a telefon szakértői vizsgálatát ne az állam, hanem maga az Apple végezze el.

Minderre a szülők szerint azért volt szükség, mert csak a kaliforniai gyártó rendelkezik azokkal a berendezésekkel, amelyekkel a lehető legnagyobb esély van arra, hogy biztonságosan megszerezzék a szükséges adatokat. Ennek megfelelően a telefon jelenleg az Apple szakembereinél van, úgyhogy valószínűleg már el is kezdődött az a lassú folyamat, amivel a súlyosan károsodott telefonból ki tudják majd nyerni az információkat.

Forrás: iMagazinSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd