Connect with us

technokrata

Nagy dolgokat készíthetnek a fejlesztők a Samsung tévéire

samsungdev

Dotkom

Nagy dolgokat készíthetnek a fejlesztők a Samsung tévéire

Új okostévés eszközök a Samsung Fejlesztői Konferencián.

A 2016-os Samsung Smart TV szekcióban bemutatják a fejlesztőknek a Samsung Smart View SDK-t (software development kit, fejlesztői csomag), amely új funkciókat tartalmaz a mobileszközök és a Samsung tévék közötti zökkenőmentes kapcsolat és kommunikáció kialakításához. Az új Smart TV SDK-ban egy olyan Előnézet funkció is helyet kapott, amely akár közvetlenül a Smart Hub első képernyőjén is megjelenhet, lehetővé téve a partnerek számára tartalmaik könnyebb elérhetőségét.

A Samsung egy új, okostelevíziókra optimalizált fizetési megoldást, a Samsung Checkout on TV-t is elérhetővé teszi minden fejlesztő számára, míg korábban ezt csak legfőbb partnereinek ajánlotta fel. A mostani bejelentést követően minden játék- és alkalmazásfejlesztő létre tud hozni olyan szolgáltatásokat, amelyeken keresztül a fogyasztók direktben is fizethetnek. Ezek az új szolgáltatások hatékonyan és eredményesen képesek kezelni a beérkező összegeket a Samsung Smart TV-ken keresztül.

samsungdev

A konferencia során bemutattak egy másik új, nyílt forráskódú fejlesztői megoldást is, a TOAST-ot. A TOAST segítségével a fejlesztők többféle eszközt is megcélozhatnak, például a 2012–2014-es okostelevíziókat, és nem kell átírniuk az alkalmazásokat a különböző operációs rendszerekre. A TOAST kiterjed majd a más gyártók által használt rendszerekre, például a WebOS TV-re és az Android TV-re is.

 „Folyamatosan arra törekszünk, hogy tovább fejlesszük az okostelevízió használatának élményét azzal, hogy optimalizáljuk a felhasználók kedvenc alkalmazásainak és smart tartalmainak elérését” – mondta el Sang Kim, a Samsung Electronics Visual Display üzletágának alelnöke. „Új fejlesztéseink nem csak a felhasználók, hanem a rendszeresen új tartalmakat létrehozó fejlesztők vizuális élményét is javítják.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek