Connect with us

technokrata

Megdöbbentő: Valaki titokban feltörte a Facebookot

facebook-addiction-22

Dotkom

Megdöbbentő: Valaki titokban feltörte a Facebookot

Igencsak rémisztő dolgot fedezett fel egy jóindulatú hacker a Facebook rendszerében.

Az Orange Tsai nicknéven tevékenykedő programozó a közösségi oldal biztonsági rései után kutatott, amikor észrevette, hogy egy belső szerver olyan hátsó bejárattal rendelkezik, amit valaki már aktívan használ.

Ami ennél is durvább, hogy mindezt már 8 hónapja hónapja csinálta az állítólagos hacker. Ez idő alatt kigyűjtötte a Facebook alkalmazottainak felhasználóneveit és jelszavait, illetve ezen kívül több, az átlagfelhasználókról szóló információhoz is hozzáfért.

games-for-facebook-messenger

Mindezt igencsak “kőkorszaki” módszerrel érte el, hiszen a sebezhetőséget kihasználva a billentyűleütéseket rögzítő alkalmazást telepített a megfigyelt számítógépekre. Ez elég volt ahhoz, hogy február elejére már 300 alkalmazott belépési információit gyűjtötte össze.

Sőt, még rosszabb, hogy Tsai azt is észrevette, hogy egy másik hacker 2015. júliusa és szeptembere között szintén bejutott a Facebook rendszerébe. Ehhez mérten kissé bicskanyitogató, hogy a közösségi oldal alig 10 ezer dollárt, azaz 2,7 millió forintot fizetett Tsai-nak, miközben egy rendkívül súlyos sebezhetőségre hívta fel a figyelmet!

Forrás: HVGSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek