Connect with us

technokrata

Így forradalmasítaná az itthoni mobilhálózatot a Nokia

Nokia_Logo_Wall_1

Dotkom

Így forradalmasítaná az itthoni mobilhálózatot a Nokia

Programozható mobilhálózat kutatás Budapesten.

A mobiltávközlési technológia és a felhasználói szokások rohamos fejlődése korábban nem látott bonyolultságú hálózatokat és ugrásszerűen megnőtt mobil adatforgalmat eredményezett. A megváltozott környezetben a megfelelő felhasználói élmény költséghatékony biztosítására a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFIA) társfinanszírozásában indított kutatási projektet a Nokia sikerrel zárta. A projekt által javasolt eljárások a virtualizáció, programozható hálózat és felhőszámítás technológiák mobiltávközlési célú alkalmazásán alapulnak.

A „Virtualizáció alapú mobilhálózat optimalizáció” projekt során a Nokia budapesti kutatás és fejlesztési csapata és a BME Mobil Innovációs Központ olyan jövőbe mutató hálózatüzemeltetési eljárásokat dolgozott ki, melyek az információs technológiai ipar által kidolgozott technológiák – programozható hálózatok, felhőszámítás, virtualizáció – mobiltávközlési célú alkalmazásán alapulnak. A projekt által javasolt megoldások alkalmazása lehetőséget teremt kognitív, önmenedzselő hálózatok létrehozására.

Nokia_Logo_Wall_1

Az EUREKA_12 program keretében, a NKFIA társfinanszírozásában, a Nokia Solutions and Networks Kft. és a BME Mobil Innovációs Központ részvételével megvalósult Virtualizáció alapú mobilhálózat optimalizáció (VirtMobOpt) projekt (azonosító: EUREKA_HU_12-1-2012-0054) innovatív hálózat-, forgalom- és mobilitás-menedzsment eljárásokat dolgozott ki, amelyek lehetővé teszik a szükséges paradigmaváltást.

A projekt által javasolt eljárások az információs technológiában már ismert virtualizáció, programozható hálózat (Software Defined Networking) és felhőszámítás (Cloud Computing) technológiák mobiltávközlési célú alkalmazásán alapulnak és képesek mobiltelefonhálózati erőforrások dinamikus, forgalmi igényeket követő átkonfigurálására és a forgalomkezelési irányelvek valós idejű optimalizálására. A jelenlegi várakozások szerint a kognitív, önmenedzselő hálózatok fontos építőkövei lesznek az 5. generációs mobilhálózatoknak.

A kutatási projekt a következő előnyöket nyújtotta Magyarország és a konzorciumi tagok számára: magas színvonalú tudásbázis kiépítése a mobil-telekommunikációs hálózatok optimalizációja, programozható hálózatok (SDN) és hálózati funkció virtualizálás (NFV) technológiák terén, a magyar kutatási eredmények terjesztése a nemzetközi szakmai életben, a projektben létrejött korszerű ismeretanyag beépülése a magyar mérnökképzésbe.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő