Connect with us

technokrata

Ez az ember áll a Bitcoin mögött?

craigwright

Dotkom

Ez az ember áll a Bitcoin mögött?

Azt állítja, ő alkotta meg a digitális fizetőeszközt.

Hosszú ideig rejtély volt, hogy ki áll a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Bitcoin mögött. A titokzatos alapító eddig csak Satoshi Nakamoto-nak nevezte magát és mindeddig egyáltalán nem volt hajlandó elárulni a valódi nevét.

A Gizmodo és a Wired azonban tavaly néhány információt megszerzett az állítólagos Bitcon alapítóról, ezért nyomozásba kezdtek. A történe vége az lett, hogy még az ausztrál rendőrséget is sikerült ráuszítani “Nakamoto”-ra, ám akkor senki nem erősítette meg, hogy tényleg a feltelezett személy áll a fizetési megoldás mögött.

craigwright

Most azonban megtört a jég, maga Craig Wright erősítette meg, hogy ő alapította a Bitcoint. Wright az Economistnak adott interjújában kifejtette, hogy eddig azért maradt titokban, mert nem akart feltünést kelteni. Épp ez okoz igazán nehézséget, hiszen Wright-ot még a Bitcoin rendszerét üzemeltetők sem ismeri személyesen, így a legközelebbi kollégák sem tudták pontosan, hogy kiről van szó.

Wright azt állítja, most az a célja, hogy eltöröljön minden, a Bitcoinhoz társuló negatív gondolatot. Persze ez annak fényében érdekes, hogy az elmúlt években már nem foglalkozott aktívan a digitális fizetőeszközzel, így manapság már a kód nagyrésze olyan sorokból áll, amit nem ő írt.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd