Connect with us

technokrata

Ez az ember áll a Bitcoin mögött?

Dotkom

Ez az ember áll a Bitcoin mögött?

Azt állítja, ő alkotta meg a digitális fizetőeszközt.

Hosszú ideig rejtély volt, hogy ki áll a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Bitcoin mögött. A titokzatos alapító eddig csak Satoshi Nakamoto-nak nevezte magát és mindeddig egyáltalán nem volt hajlandó elárulni a valódi nevét.

A Gizmodo és a Wired azonban tavaly néhány információt megszerzett az állítólagos Bitcon alapítóról, ezért nyomozásba kezdtek. A történe vége az lett, hogy még az ausztrál rendőrséget is sikerült ráuszítani “Nakamoto”-ra, ám akkor senki nem erősítette meg, hogy tényleg a feltelezett személy áll a fizetési megoldás mögött.

craigwright

Most azonban megtört a jég, maga Craig Wright erősítette meg, hogy ő alapította a Bitcoint. Wright az Economistnak adott interjújában kifejtette, hogy eddig azért maradt titokban, mert nem akart feltünést kelteni. Épp ez okoz igazán nehézséget, hiszen Wright-ot még a Bitcoin rendszerét üzemeltetők sem ismeri személyesen, így a legközelebbi kollégák sem tudták pontosan, hogy kiről van szó.

Wright azt állítja, most az a célja, hogy eltöröljön minden, a Bitcoinhoz társuló negatív gondolatot. Persze ez annak fényében érdekes, hogy az elmúlt években már nem foglalkozott aktívan a digitális fizetőeszközzel, így manapság már a kód nagyrésze olyan sorokból áll, amit nem ő írt.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin