Connect with us

technokrata

Rajtuk nem múlik: minden gépet a netre kötne ez a vállalat

Dotkom

Rajtuk nem múlik: minden gépet a netre kötne ez a vállalat

A Schneider Electric támogatja az otthoni IoT-megoldások elterjesztését.

A Schneider Electric bejelentette, hogy csatlakozik a Thread Group nonprofit szervezet igazgatótanácsához. A vállalat döntésével azt a törekvést támogatja, hogy a Thread az otthoni IoT-technológiák legfőbb hálózatkezelési megoldásává váljon. A Schneider Electric világszerte a piacvezetők közé tartozik az okosotthonok, valamint okosépületek területén, és Wiser programja keretében most egy olyan kapcsolatfejlesztési stratégiát fejleszt, amely a Thread Group ágazatvezető portfóliójához igazodik. A stratégia teljes mértékben támogatja az IoT-szervezet kínálatát, köztük az áramvédelmi termékeket, a világítás- és hőmérséklet-szabályzókat, valamint az okosotthonokhoz kapcsolódó egyéb megoldásokat, mint például az otthoni biztonság, a napenergia, az energiamenedzsment és az energiatárolás.

sganu-internetofthings

A Thread Group célja, hogy a Thread az otthoni IoT-megoldások széles körben támogatott alapja legyen. A szövetség ennek megvalósítását szoftverekkel és specifikációkkal is támogatja, valamint folyamatos tájékoztatást nyújt a termékfejlesztőknek és a fogyasztóknak a Thread egyedi szolgáltatásairól és előnyeiről, a szigorú terméktanúsítás pedig az egyedülálló felhasználói élményt biztosítja. Több mint 230 tagvállalattal és a 12 fős igazgatótanáccsal a Thread Group ma az egyik leggyorsabban növekvő szövetség az otthon használt IP-kompatibilis Internet of Things területén.

Bővülő otthoni IoT-megoldások

A Thread platform lehetőséget teremt arra, hogy a Schneider Electric és a Thread csoportok tagvállalatai, a biztonság, a kényelem és az energiahatékonyság növelése érdekében, minél gyorsabban alkalmazhassák ezeket a technológiákat. A Thread az egyetlen nyílt szabványokra épült IPv6 hálózati protokoll a kis energiájú 802.15.4 hálózatokhoz, amely könnyen és biztonságosan képes több száz eszközt összekapcsolni egymással, illetve azokat közvetlenül mobileszközökkel vagy a felhővel.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Schneider Electric, amely a világ egyik vezető vállalata az energiamenedzsment technológiák terén, csatlakozott igazgatótanácsunkhoz. Aktív szerepvállalása megerősíti a Threadben rejlő lehetőségeket. A vállalat alapos iparági ügyféligény-ismerete nagyban hozzájárul majd a tevékenységi területeink bővítéséhez és továbbfejlesztéséhez” – mondta Grant Erickson, a Thread Group elnöke.

Thread_group_logo

„Mivel a Thread IP-alapú, óriási lendülettel nyer teret világszerte. Meggyőződésünk, hogy az IoT egyik alapvető protokollja lesz. Rendkívül örülünk, hogy az otthonautomatizálás, az IoT fejlődésének egy olyan meghatározó időszakában csatlakozhatunk a Thread Grouphoz, amikor az ügyféligények egyre magasabbak a biztonság, a kényelem és az energiahatékonyság terén. Örömmel várjuk, hogy részt vehessünk a tevékenységek vezetésében, fejlesztésében és a munka felgyorsításában. Korlátlan növekedési lehetőséget látunk a ma okosotthonaiban és a közeljövő kereskedelmi és ipari alkalmazásaiban megvalósuló ökoszisztémákban” – mondta Barry Coflan, a Schneider Electric környezetbarát épületekért felelős üzletágának technológiai vezetője.

A Schneider Electric a Thread csoport márciusi taggyűlésén mutatkozott be az igazgatótanács tagjaként. Szponzoráló tagként a Schneider Electric más tagokkal együttműködve munkacsoportok kialakítását és vezetését tervezi, és a tagokkal, valamint az ügyfelekkel együttműködve kívánja biztosítani e jelentős IoT-protokollnak az érvényesülését.

A Thread technológiájáról ebből a videóból tudhat meg többet, a Schneider Elecric okosotthon megoldásairól pedig a http://kapcsolj.hu/okos-otthon oldalon olvashat részletesebben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom