Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rajtuk nem múlik: minden gépet a netre kötne ez a vállalat

Dotkom

Rajtuk nem múlik: minden gépet a netre kötne ez a vállalat

A Schneider Electric támogatja az otthoni IoT-megoldások elterjesztését.

A Schneider Electric bejelentette, hogy csatlakozik a Thread Group nonprofit szervezet igazgatótanácsához. A vállalat döntésével azt a törekvést támogatja, hogy a Thread az otthoni IoT-technológiák legfőbb hálózatkezelési megoldásává váljon. A Schneider Electric világszerte a piacvezetők közé tartozik az okosotthonok, valamint okosépületek területén, és Wiser programja keretében most egy olyan kapcsolatfejlesztési stratégiát fejleszt, amely a Thread Group ágazatvezető portfóliójához igazodik. A stratégia teljes mértékben támogatja az IoT-szervezet kínálatát, köztük az áramvédelmi termékeket, a világítás- és hőmérséklet-szabályzókat, valamint az okosotthonokhoz kapcsolódó egyéb megoldásokat, mint például az otthoni biztonság, a napenergia, az energiamenedzsment és az energiatárolás.

sganu-internetofthings

A Thread Group célja, hogy a Thread az otthoni IoT-megoldások széles körben támogatott alapja legyen. A szövetség ennek megvalósítását szoftverekkel és specifikációkkal is támogatja, valamint folyamatos tájékoztatást nyújt a termékfejlesztőknek és a fogyasztóknak a Thread egyedi szolgáltatásairól és előnyeiről, a szigorú terméktanúsítás pedig az egyedülálló felhasználói élményt biztosítja. Több mint 230 tagvállalattal és a 12 fős igazgatótanáccsal a Thread Group ma az egyik leggyorsabban növekvő szövetség az otthon használt IP-kompatibilis Internet of Things területén.

Bővülő otthoni IoT-megoldások

A Thread platform lehetőséget teremt arra, hogy a Schneider Electric és a Thread csoportok tagvállalatai, a biztonság, a kényelem és az energiahatékonyság növelése érdekében, minél gyorsabban alkalmazhassák ezeket a technológiákat. A Thread az egyetlen nyílt szabványokra épült IPv6 hálózati protokoll a kis energiájú 802.15.4 hálózatokhoz, amely könnyen és biztonságosan képes több száz eszközt összekapcsolni egymással, illetve azokat közvetlenül mobileszközökkel vagy a felhővel.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Schneider Electric, amely a világ egyik vezető vállalata az energiamenedzsment technológiák terén, csatlakozott igazgatótanácsunkhoz. Aktív szerepvállalása megerősíti a Threadben rejlő lehetőségeket. A vállalat alapos iparági ügyféligény-ismerete nagyban hozzájárul majd a tevékenységi területeink bővítéséhez és továbbfejlesztéséhez” – mondta Grant Erickson, a Thread Group elnöke.

Thread_group_logo

„Mivel a Thread IP-alapú, óriási lendülettel nyer teret világszerte. Meggyőződésünk, hogy az IoT egyik alapvető protokollja lesz. Rendkívül örülünk, hogy az otthonautomatizálás, az IoT fejlődésének egy olyan meghatározó időszakában csatlakozhatunk a Thread Grouphoz, amikor az ügyféligények egyre magasabbak a biztonság, a kényelem és az energiahatékonyság terén. Örömmel várjuk, hogy részt vehessünk a tevékenységek vezetésében, fejlesztésében és a munka felgyorsításában. Korlátlan növekedési lehetőséget látunk a ma okosotthonaiban és a közeljövő kereskedelmi és ipari alkalmazásaiban megvalósuló ökoszisztémákban” – mondta Barry Coflan, a Schneider Electric környezetbarát épületekért felelős üzletágának technológiai vezetője.

A Schneider Electric a Thread csoport márciusi taggyűlésén mutatkozott be az igazgatótanács tagjaként. Szponzoráló tagként a Schneider Electric más tagokkal együttműködve munkacsoportok kialakítását és vezetését tervezi, és a tagokkal, valamint az ügyfelekkel együttműködve kívánja biztosítani e jelentős IoT-protokollnak az érvényesülését.

A Thread technológiájáról ebből a videóból tudhat meg többet, a Schneider Elecric okosotthon megoldásairól pedig a http://kapcsolj.hu/okos-otthon oldalon olvashat részletesebben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés