Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elon Musk már 2 éven belül a meghódítaná a Marsot!

Dotkom

Elon Musk már 2 éven belül a meghódítaná a Marsot!

2 éven belül meghódítaná a bolygót a SpaceX.

Azt már megszokhattuk, hogy Elon Musk neve nem merül fel akármilyen témakörben, az élő Vasemberként számon tartott cégvezető azonban még mindig meg tudja lepni az embert. Most épp azt jelentette be, hogy cége, a SpaceX 2018-ban a Marsra küldi Dragon nevű űrhajóját.

Az űrhajó a NASA és a SpaceX közös programja, a Red Dragon (Vörös Sárkány) részeként hódítaná meg a bolygót. A program célja, hogy a embert juttassanak egy másik égitestre, igaz erre még várni kell. Nem véletlen, hogy a Dragon első repülése csak teszt a SpaceX számára, pontosan azért, hogy a lehető legpontosabb adatokkal dolgozhassanak a Dragon 2 kifejlesztése során.

spacex

Az utód feladata lesz ugyanis, hogy embereket vigyen az űrbe. Ez valószínűleg csak a 2030-as években történhet majd meg, ám amennyiben sikerrel jár majd, úgy szinte biztosan rendszeressé válhatnak a különböző, a naprendszeri bolygók közti utazások.

Persze most a hangsúly a 2018-as tesztrepülésen van. Erről majd szeptemberben tudunk meg pontosabb részleteket, hiszen a program részleteit a nemzetközi űrhajózási kongresszuson ismerteti majd a vállalat. Az biztos, hogy a fejlesztések addig sem állnak le, a SpaceX ugyanis már az év vége előtt bemutatja a már használatban lévő Falcon-9-es rakétájának egy megerősített változatát.

A Falcon-9 más tekintetben is kulcsfontosságú a SpaceX számára, hiszen a több alkalommal is használható hordozórakéta jelentős összegeket spórolhat meg a tulajdonosainak. Eddig ugyanis csak egyszer használatos rakétákkal dolgozhattak a cégek, amelyek óriási összegeket emésztettek fel. A Falcon-9 sikeréről már mi is  beszámoltunk, hiszen a rakéta a közelmúltban sikerrel tért vissza egy, a tengeren úszkáló uszályra.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés