Connect with us

technokrata

Ez az újdonság még Obamát és Merkelt is lenyűgözte!

ABB_Merkel-Obama-Spiesshofer-Scheu

Dotkom

Ez az újdonság még Obamát és Merkelt is lenyűgözte!

Angela Merkel német kancellár és az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Barack Obama hétfőn, a Hannoveri Vásáron tett látogatásuk során az elsők között tekinthette meg az ABB úttörő, új, intelligens érzékelőjét.

A világ két kiemelkedő vezetőjének bemutatták, hogy az ABB felhőalapú szolgáltatásokra csatlakoztatott intelligens érzékelője hogyan képes javítani sok száz millió villanymotor termelékenységét. Ezzel a digitális ABB megoldással először válik lehetővé a kisfeszültségű motorok integrálása a Dolgok, Szolgáltatások és Emberek Internetébe.

A két politikai vezetőnek, akiket az ABB vezérigazgatója, Ulrich Spiesshofer kalauzolt az ABB standján, az ABB együttműködő robotja, Yumi bemutatta, hogy az intelligens érzékelő milyen könnyen felszerelhető a kisfeszültségű villanymotorral. A motor teljesítményadatait vezeték nélküli kapcsolaton át kivetítették egy nagy képernyőre, és szemléltették, hogy miként előzhetők meg a váratlan meghibásodások, és hogyan csökkenthető az energiafogyasztás.

Az intelligens érzékelő komoly érdeklődést keltett Hannoverben.  A világ két vezető politikusa mellett szépszámú olyan potenciális ügyfél is érdeklődött a termék iránt, akik számára az érzékelő alkalmazása komoly előnyöket ígér. Az ABB intelligens érzékelője még ebben az évben piacra kerül.

ABB_Merkel-Obama-Spiesshofer-Scheu

Az ABB szintén az idei Vásáron mutatja be az új, felhasználói igényekre szabható, a hajtások távoli állapotfelügyeletét biztosító szolgáltatását.

Az ABB a Dolgok Internetére épülő, innovatív szolgáltatása pontos, valós idejű információkat szolgáltat a hajtással kapcsolatos eseményekről, segít előre jelezni a karbantartási igényeket, az üzemi kockázatokat és a lehetséges rendszerhibákat. Lehetővé teszi, hogy a berendezés jobb teljesítményt nyújtson, és hosszabb legyen az élettartama, segítségével a tervezett módon folyhat a termelés.

A szolgáltatás a távoli adatok felhasználásával segíti az előrejelző (prediktív) karbantartás megtervezését. A szolgáltatás keretében szakértői elemzési jelentés készül a hajtás állapotáról, e-mailben megelőző riasztásokat küldenek a lehetséges hibákról vagy a korlátozott rendelkezésre állásról, így biztosítva a berendezés megfelelő rendelkezésre állását, megbízhatóságát és karbantarthatóságát.

Azokban az iparágakban, ahol a berendezések állásidejének jelentős költségkihatása van, új módszerekre van szükség a jövőbeni kockázatok értékelésére. Mivel a hajtás teljesítményadatai könnyen hozzáférhetők, ezért ezen információk felhasználásával megismerhető, hogyan üzemel a berendezés, és melyek azok a problémák, amelyek miatt meghibásodhat. Az így nyert információk lehetővé teszik, hogy az üzemeltetők maximalizálják a hajtás teljesítményét, és meghosszabbítsák az élettartamát. Az ABB távoli állapotfelügyelete (Remote Condition Monitoring) még ennél is többre képes: a távoli adatok felhasználásával beazonosítja a rendszer lehetséges meghibásodásának vagy a termelési problémáknak korai jeleit.

A szolgáltatás segítségével például felderíthető a túlmelegedés, amely váratlan termeléskieséseket okozhat, majd végül a hajtás károsodásához vezethet. A félvezetők meghibásodásait is képes megelőzni.

ABB_tavoli_allpotfigyelo

A felügyeleti igények felmérését követően az ABB szakembere a felhasználóval egyeztetve meghatározza azt a rendszerkonfigurációt, amely a legjobban megfelel a felhasználó céljainak. A szolgáltatásokat a konkrét igényekre lehet szabni.

Azt követően, hogy a myABB Customer Portálon létrehozzák az ügyfél személyes fiókját, a felhasználók a laptopjukon, az asztali gépükön vagy a mobil eszközeikről is monitorozni tudják az élő adatokat, köztük a rendelkezésre állást, az állapotot és a működési paramétereket. Testreszabott diagramokat és grafikonokat tartalmazó teljesítményjelentések is készíthetők.

A távoli állapotfelügyelet az ABB következő hajtástípusaihoz áll rendelkezésre: ACS880, ACS800, ACS1000, ACS2000, ACS5000, ACS6000 és ACS500W.

Az ABB (www.abb.com) a világ vezető vállalata az energetika és az automatizálás területén. Korszerű megoldásaival lehetővé teszi a közüzemi szolgáltató, ipari, szállítmányozási és infrastruktúra-kezelő ügyfeleinek, hogy növeljék termelékenységüket, miközben csökkentik a környezeti ártalmakat. Az ABB csoport a világ közel 100 országában van jelen, és kb. 135.000 alkalmazottat foglalkoztat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle