Connect with us

technokrata

Pénzt adna a posztolásért a Facebook?

Dotkom

Pénzt adna a posztolásért a Facebook?

Új rendszeren dolgozik a Facebook.

Elképzelhető, hogy hamarosan pénzt kaphatnak a felhasználók a posztjaik után. Ugyan egyelőre nem tudni, hogy ez milyen formában valósulhat meg, de a The Verge újságírója most egy olyan kérdőívet kapott a közösségi oldaltól, amelyben a bevételszerzési lehetőségekről volt szó.

A lehetőségek között olyan opciók szerepeltek, mint például egy adományozó gomb megjelenése, amivel egy nekünk tetsző poszt után utalhatnánk a szöveg írójának. Emellett felmerült, hogy az adott bejegyzés mellett megjelenő reklámok után befolyó bevétel egy részét továbbadnák a felhasználóknak. Ez utóbbi egyébként azért érdekes, mert a közösségi oldal mindeddig erőteljesen kikelt az olyan konkurensekkel szemben, mint a Tsü, amely szintén pénzt ad a reklámok után.

facebook one bill

Ezen kívül még a lehetőségek között szerepel, hogy létrehoznak egy felületet szponzorok szerzéséhez, illetve    a szervezetek akár adományokat is kérhetnének a jövőben. Egyelőre nem tudni, hogy ez a rendszer mikor élesedhet, de annak fényében, hogy már kérdőíveket küldenek szét, valószínűleg végstádiumban állhat a fejlesztés, így akár még az idén megismerhetjük az új lehetőségeket.

A lépés egyébként egybecseng a Facebook azon törekvésével, hogy necsak posztoljanak, de videókat is megosszanak a felületén a felhasználók. Mivel a YouTube már régóta fizet a megjelenő reklámok után, ezért logikus lépés lenne, ha magasabb juttatással magukhoz édesgetnék a tartalomkészítőket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin