Connect with us

technokrata

Kiderült, hogy mégis tudott a BlackBerry arról, hogy lehallgatják a készülékeiket

Dotkom

Kiderült, hogy mégis tudott a BlackBerry arról, hogy lehallgatják a készülékeiket

Sőt, ők adták ehhez oda a kulcsot!

A múlt héten mi is beszámoltunk arról, hogy a Vice News információi szerint 2010 és 2012 között a kanadai gyártó okostelefonjait használókat megfigyelte az Amerikai Rendőrség. Akkor még nem volt biztos, hogy erről mennyire tudott a BlackBerry, ám mostanra kiderült, hogy nagyon is. Sőt, ők adták oda a kulcsot a hatóságnak, amelynek segítségével a szakemberek minden, a BlackBerry Messengeren át, a magánfelhasználó által küldött levelet kiolvashattak.

new-blackberry-ceo

John Chen, a kanadai gyártó vezére ezzel kapcsolatban elmondta, hogy szerinte a cége megfelelően reagált akkor, amikor átadták a kulcsot a hatóságnak, mivel ezzel egy gyilkossághoz kapcsolódó nyomozást segítettek, amelyben végül 7 embert sikerült elítélni. Chen úgy gondolja, hogy a technológiai vállalatoknak igenis segíteniük kell a rendőrség munkáját, ezért is biztosították a nyomozás során a mesterkulcsot. Ehhez kapcsolódóan azért sietve hozzátette, hogy természetesen nem arról van szó, hogy bárki belenézhet a privát levelezésekbe, de egy fontos ügyben lehetőséget kell biztosítani az ilyesmire.

blackberry-l-series-blackberry-z10-white-0

Mindez azért is különösen érdekes, mert az Apple kontra FBI botrány kapcsán most igen nagy hangsúlyt kapott a személyes adatok biztonsága. A legtöbb vállalat egyértelműen az Apple mellett állt ki, sokan úgy gondolják, hogy a kaliforniai gyártó helyesen járt el, amikor megtagadta a hatóságnak a segítséget. Chen nyilatkozata pedig merőben eltér a korábbiaktól, ezzel is jelezve, hogy a kanadai gyártó a többiektől eltérően máshogyan gondolkodik. Azt, hogy ez a taktika mennyire jár sikerrel, egyelőre nem tudhatjuk, de az biztos, hogy Chen lassan többet szerepel a médiában, mint a termékek, amiket a cége el szeretne adni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin