Connect with us

Hirdetés

technokrata

11 év után nyert a bíróságon a Google

Dotkom

11 év után nyert a bíróságon a Google

Ezzel megúszták, hogy több milliárd dollárt kelljen kifizetniük.

Elképesztően hosszú ideig, 11 évig tartott a Google pereskedése a szerzőket tömörítő Authors Guild-del. A most véget ért ügy azért robbant ki 2005-ben, mert a szervezet szerint a kaliforniai gyártó megsértette a jogaikat, amiért a Google Könyekbe egyénileg, a megkérdezésük nélkül digitalizálta a könyveket és rövid betekintő anyagokat is készített azokhoz.

SAN ANSELMO, CA - DECEMBER 07:  A computer screen displays the newly launched Google eBooks online bookstore on December 7, 2010 in San Anselmo, California.  Google's much anticipated Internet bookstore launched Monday in the U.S. and features a portion of the 15 million printed books that Google has scanned into its digital archive along with new releases from nearly 4,000 publishers. (Photo Illustration by Justin Sullivan/Getty Images)

A legfelsőbb bíróság azonban a Google-nak adott igazat, mivel szerintük azzal, hogy a könyváruházban csak egy néhány oldalas ingyenes betekintésre volt lehetőség, nem károsították meg a szerzőket. Sőt, a  bizonytalanoknak nagy segítséget jelenthetett, hogy a megvásárlás előtt belenézhettek az írásba, azaz lehet, hogy még több bevételt hozott egy szerzőnek a Google. A bíróság döntésével igencsak jól járt a Google, hiszen a számukra kedvezőtlen ítélet valószínűleg több milliárd dolláros büntetéssel járt volna.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés