Connect with us

Hirdetés

technokrata

Most megtörtént: drónnal ütközött egy repülőgép

Dotkom

Most megtörtént: drónnal ütközött egy repülőgép

Londonban történt a baleset.

Igazán kellemetlen élményben lehetett részük azoknak, akik a British Airways 727-es járatán tartózkodtak. A 132 utassal és 5 fős személyzettel épp Londonba tartó Airbus A320-as orrának ugyanis valami nekicsapódott, méghozzá nemsokkal azelőtt, hogy megkezdték volna a leszállást a Heathrow-i repülőtéren.

drone2

Nem meglepő módon még nem bukkantak a baleset okozójának nyomára, valószínűleg darabokra zúzta a repülő az útjába kerülő drónt. Érdekesség, hogy bár ez volt az első eset, amikor egy drón ütközött egy repülővel, a közelmúltban már több alkalommal előfordult, hogy csak a szerencsén múlott, hogy nem ért össze a két tárgy.

dron repulo

Az biztos, hogy a mostani esetnek sokkal nagyobb hatása lesz annál, minthogy pusztán egy balesetként könyvelik el az ügyet. Az elmúlt időszakban ugyanis sokszor előfordult, hogy a már olcsón hozzáférhető drónokkal a felhasználók rizikós területekre merészkedtek, így veszélyeztetve az ott lévőket. Épp ezért az ez eset is felgyorsíthatja a hatóságok munkáját, hogy egy, minden korábbinál szigorúbb szabályozást dolgozzanak ki a drónok reptetésével kapcsolatosan.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés