Connect with us

technokrata

Bajban a tech cégek: komoly gondokat okoz a japán földrengés

Dotkom

Bajban a tech cégek: komoly gondokat okoz a japán földrengés

A Sony bezárta két gyárát a japán földrengés miatt, ez pedig még az Apple-t is érinti.

Komoly problémákat okozhat a Japánt ért katasztrófa a technológiai világnak. Az ország déli részét ugyanis ezen a héten két nap alatt nem kevesebb, mint 388 földrengés rázta meg. Ugyan a többségük szerencsére csak apróbb volt, két esetben a Richter-skála szerinti 7,3-as és 7,1-es  erősségű rengéseket is regisztráltak. Ennek fényében nem véletlen, hogy a Sony úgy döntött, hogy a károk felmérése és a dolgozók biztonságosabb helyre való költöztetése miatt bezárja a Kumamotóban és Nagasakiban található gyárait.

A logo of Sony Corp is seen outside its showroom in Tokyo February 5, 2014. Japanese electronics maker Sony Corp warned it expects a net loss of 110 billion yen ($1.1 billion) this fiscal year as it absorbs restructuring costs linked to its moves to exit the personal computer business. Picture taken February 5, 2014. REUTERS/Yuya Shino (JAPAN - Tags: BUSINESS LOGO) - RTX18A18

Ezekben az üzemekben az okostelefonokba építhető kameraszenzorokat készítettek, köztük olyanokat is, amelyeket az Apple az iPhone-okba szerel. Ugyan a Sony leghamarabb csak holnap ad hosszabb tájékoztatást az ügyben, azt már most bejelentették, hogy egyelőre nem tudják, hogyan érinti az ügyfeleiket a gyáraik leállása. Végső soron ugyanis elképzelhető, hogy néhány hétig mérsékelni kell az okostelefonok gyártását, amit így több nagy cég is komolyan megérezhet.

Nemcsak a Sony, a japán autógyártók is megérzik a földrengést, a Honda, a Mitsubishi, a Nissan és a Toyota is bejelentette, hogy több gyárukat is leállítják. Egyes cégeknél ugyan csak részegységeket gyártó üzemeket zárnak be ideiglenesen, máshol viszont az autók gyártása szünetel rövid ideig.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin