Connect with us

technokrata

Többé már nem gyilkolnak az új USB kábelek

Dotkom

Többé már nem gyilkolnak az új USB kábelek

Jelez majd a készülék, ha gyenge minőségű kábelt csatlakoztatnak hozzá.

Ugyan az USB-C szabvány még gyerekcipőben jár, máris rengeteg kábelgyártó vállalat kínálatában megtalálhatóak ezek a kiegészítők. Sajnos azonban ezek minősége gyakran távolról sem üti meg a mércét, ami azt eredményezte, hogy a csatlakoztatáskor nemes egyszerűséggel tönkrementek a készülékek. Ezt a Google egyik mérnöke fedezte fel, akinek az írása nagy port kavart, így nemsokkal késöbb az Amazon is eltávolította a gagyi kiegészítőket.

usb-c

Jó hír, hogy a problémára reagált az USB 3.0 szabványért felelős szervezet is, az  USB-IF ezért most egy új hitelesíti protokollt adott ki az új kábelekhez. A jövőben megjelenő eszközök így már képesek lesznek jelezni a felhasználónak, ha a frissen csatlakoztatott kábel nincs hitelesítve. Az eszköz mindaddig nem is kezdi el használni a kiegészítőt, amik ezt a tulajdonos jóvá nem hagyta.

usbc

Üröm az örömben, hogy a jelenleg piacon lévő USB-C-t támogató eszközökre nem vonatkozik. Így azok, akik ilyesmit birtokolnak leginkább azzal járhatnak jól, ha biztonságos helyről vásárolnak kábelt a drágán vásárolt termékükhöz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

fibaro

Smart home

Élet egy okos házban – Fibaro beszámoló

2019. december 14. szombat
iPhone 11

Kütyük

Az iPhone 11 kasszasiker

2019. december 14. szombat
Mido

SmartWatch

75 éves kollekció előtt tiszteleg a Mido

2019. december 14. szombat
Huawei nova 5T
Xiaomi Redmi

Kütyük

Xiaomi Redmi és Redmi Note: megfizethető és kiváló

2019. december 11. szerda

Dotkom