Connect with us

technokrata

Hamarosan gépekkel is beszélgethetsz a Messengerben

Dotkom

Hamarosan gépekkel is beszélgethetsz a Messengerben

Jönnek a botok a Messengerbe!

Rövidesen eljön az az idő, amikor nemcsak magánszemélyekkel és vállalati alkalmazottakkal chatelhetünk majd a Messengerben. A Facebook üzenetküldő szolgáltatása ugyanis lepelezte a bot platformját, amellyel egyértelműen a nagyvállalatokat célozzák meg. Lényegében arról van szó, hogy a Facebook azt szeretné, ha az Egyesült Államokban rendkívül népszerű, 1-800-as telefonszámok helyett a cégek inkább a Messenger-be helyeznék át a különböző, opcióikat.

Facebook_Messenger3x2

A bemutatón ezt azzal a példával mutatták be, hogy többé nem kell felhívni az 1-800-Virág telefonszámot ahhoz, hogy az ember egy rózsát rendeljen a kedvesének, helyette elég a Messengerben írni a virágbolt botjának. A mesterséges intelligencia természetesen emberi segítséget is használ, ám az alapvető lépésekben mindenképpen tud segíteni, így leveszi a terhet az alkalmazottak válláról. Vagy épp elveszi a munkájukat, hiszen ezáltal nem is biztos, hogy annyi ügyintézőre lesz szükség, helyette elég, ha a háttérfolyamatokat (mint például a kiválasztott csokor összeállítása és elküldése) intézi valaki.

Zuckerberg ezen kívül a CNN botját is bemutatta, amely folyamatosan hírekkel láthatja el az érdeklődőt. A mesterséges intelligenciának hála ezek az üzenetek idővel egyre személyre szabottabbak lesznek, azaz a felhasználó csak az őt érdeklő híreket kapja majd meg.  A Facebook már most kiadta a keretrendszert a botrendszer fejlesztéséhez, így csak idő kérdése, hogy a fejlesztők elkészítsék a saját megoldásukat a platformra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin