Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jövőre nálad is olcsóbb lehet az internet!

Dotkom

Jövőre nálad is olcsóbb lehet az internet!

A Nemzetgazdasági Minisztérium tervei szerint jövőre csökkenhetnek az internetelőfizetések árai.

2017-től néhány száz forinttal csökkenhetnek az internetdíjak, legalábbis akkor, ha a kormány a jelenleg 27%-ról 18%-ra csökkenti az internet áfáját. A lépés azért fájna az államháztartásnak, hiszen a Nemzetgazdasági Minisztérium számítása szerint éves szinten ez a csökkentés 12-13 milliárd forintnyi nettó áfabevétel-kiesést okozna.

Az áfacsökkentés várhatóan három-hétszáz forinttal mérsékelné az internetelőfizetések árát, ezt az NMHH reményei szerint a szolgáltatók tovább is adják majd az ügyfeleknek. Legutóbb épp 10 évvel ezelőtt, 2006-ban volt a szektort érintő áfacsökkentés, akkor a hírközlési ágazat általános kulccsát mérsékelték 25-ről 20%-ra (amit a jelenlegi kormányzat később újra 25-re, majd 27%-ra növelt).

internet1

Ez akkor meg is jelent a végfelhasználóknál, hiszen a szolgáltatók szinte kivétel nélkül csökkentették a bruttó áraikat.  A KSH akkori felmérései alapján ugyanis ez az áfacsökkentés összességében 3,2 százalékponttal mérsékelte a hírközlési ágazat fogyasztói árait.

A Telekom már közleményben jelezte is, hogy várják a kormányzat új lépését, hiszen szerintük így minden korábbinál több emberhez juthat el az internet amely azt segíti, hogy hamarosan Magyarország is elérje az uniós átlagot.

internet_5

A szolgáltató egyébként már most is ingyen WiFi-t biztosít az ügyfeleinek, legalábbis azoknak akik a megfelelő csomagokat használják. Ők az ország szinte minden városában ingyenesen férhetnek hozzá a vezeték nélküli internethez, köszönhetően a nemrégiben bekapcsolt WiFi Fon szolgáltatásnak.

Sőt, jó hír, hogy két éven belül a kormányzat tervei szerint mindenki hozzáférhet majd egy ingyenes, másodpercenként 30 Mbit sebességű internethez. Erről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Forrás: Világgazdaság



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés