Connect with us

technokrata

Ez az alkalmazás megvédheti a gyermeked

Dotkom

Ez az alkalmazás megvédheti a gyermeked

A Kaspersky Lab bemutatta az új Kaspersky Total Security – multi-device-ot, továbbfejlesztett gyermekvédelemmel.

A Kaspersky Lab kiadta a Kaspersky Total Security – multi-device legújabb verzióját. Köszönhetően a beépített Kaspersky Safe Kids-nek, az új termék nem csak a felhasználó magánéletét és bizalmas információit védi meg, hanem lehetővé teszi a szülők számára, hogy jobban ellenőrizhessék gyermekeik online aktivitását és fizikai helyzetét, megakadályozva ezzel azt, hogy nem megfelelő weboldalakra tévedjenek, valamint szabályozhatják azt az időtartamot, amelyet a gyermekük digitális eszközök használatával tölt.

kidpc

 

Már hároméves gyerekek is használják az internetképes eszközöket, és sok szülő kihívásként éli meg annak biztosítását, hogy gyermekei, kortól függetlenül biztonságosan fedezhessék fel a digitális világot. A Kaspersky Lab felmérése szerint, a válaszadók több mint fele (52%) gondolja úgy, hogy egyre több olyan  kiberfenyegetés van, amelyekkel szembe kell nézniük gyermekeinek. Sőt, mi több, 45%-uk számolt be azon aggodalmáról, hogy gyermekeinek ellenőrizhetetlen hozzáférése van nem megfelelő online tartalmakhoz, 41% aggódik amiatt, hogy gyermekei veszélyes idegenekkel kommunikálnak és közel ugyanennyien (40%) félnek attól, hogy gyerekeik túl sok személyes információt osztanak meg magukról online.

A Kaspersky Safe Kids, amely bekerült az új Kaspersky Total Security – multi-device termékbe, azért készült, hogy eloszlassa ezeket a félelmeket, és javítsa a szülők lehetőségeit azzal kapcsolatban, hogy új módokat hozzanak létre gyermekeik számára az internetre csatlakoztatott eszközök használatához és a világhálón való böngészéshez. Az új, többplatformos szoftver nem csupán megvédi a gyerekeket a nem kívánt tartalmak megtekintésétől a weboldalakon és az alkalmazásokban, hanem segít a szülőknek szabályozni azt az időt, amelyet gyermekeik az internetre kapcsolódó eszközök használatával töltenek. Ezen túlmenően a Safe Location funkcióval a szülők valós időben követhetik nyomon gyermekük tartózkodási helyét, biztonságos területeket hozhatnak létre, és automatikus értesítéseket kaphatnak, ha gyermekük elmegy a meghatározott területről.

Kid-on-laptop-with-shocked-face

“A mai gyerekek állandóan online vannak. Ez az élet velejárója. És mivel ez a tevékenység gyakran rejtve marad a szülők elől, könnyedén érezhetik magukat tehetetlennek, amikor tudni szeretnék, hogy mi történik, amikor a gyerekek az interneten böngésznek.” – mondta Peter Aleshkin, a Kaspersky Lab fogyasztói marketingért felelős vezetője. “Az olyan eszközök, mint a Safe Kids több lehetőséget nyújtanak a szülőknek gyermekeik megvédéséhez és irányításához azáltal, hogy interaktív kapcsolatot alakítanak ki szülő és gyermek között annak meghatározásához, hogy mi az, ami még belefér az utóbbi digitális életébe. Összességében a leghatékonyabb és legátfogóbb védelmet az nyújtja, ha egy olyan szoftvert, mint a Safe Kids további óvintézkedésekkel kombinálunk, többek között a számítógépek családi környezetben tartásával és a gyermekek felkészítésével a lehetséges fenyegetésekre, hogy a gyerekek biztonságban legyenek, amikor online tevékenykednek.” – tette hozzá a szakember.

A gyermekek fokozott védelmén túlmenően a termék új privát böngészés funkciója és webkamera védelmi technológiája segít megóvni a felhasználó magánéletét a Windows, a Mac, az Android és az iOS operációs rendszert használó eszközökön.

ehh-630-kids-apps-istock-630w

A privát böngészés funkció megakadályozza a weboldalak és a webes alkalmazások információgyűjtését arról, hogy milyen weboldalakat látogatunk meg, milyen kereséseket végzünk, hol tartózkodunk és milyen eszközöket használunk. A technológia a szó szoros értelmében kimetszi az ilyen típusú személyes információkat az internetes forgalomból, biztosítva ezzel azt, hogy az adatok soha ne hagyják el az eszközt. Ez teszi a Kaspersky Lab privát böngészés funkcióját alapvetően különbözővé más, hasonló böngésző alapú eszközöktől.

Még ha a felhasználó úgy is érzi, hogy nincs mit titkolnia, komoly hátrányai vannak ennek az állandó online “megfigyelésnek”, amelyek közvetlen hatással vannak a kiadásokra. Például a különböző áruk és szolgáltatások online árai eltérőek lehetnek attól függően, hogy hol helyezkedik el a felhasználó és eszköze, valamint attól, hogy mik voltak ezen áruk és szolgáltatások meglátogatásának előzményei.

Egy másik funkció a Kaspersky Lab-től érzékel és jelent bármely olyan kísérletet,  amikor egy freeware extra kiterjesztéseket akar hozzáadni a felhasználó készülékéhez. A Change Control lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy szabályozzon mindenféle olyan próbálkozást, amely a böngésző kezdőlapjának és az alapértelmezett keresőnek a megváltoztatására, pluginek telepítésére vagy a hálózati konfiguráció módosítására irányul a beleegyezése nélkül. Az észlelést követően a felhasználó eldöntheti, hogy engedélyezi vagy blokkolja a változtatást.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin