Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha ezt a böngészőt telepíted, pénzt kaphatsz a reklámokért

Dotkom

Ha ezt a böngészőt telepíted, pénzt kaphatsz a reklámokért

Legalábbis akkor, ha bejön az alkotók terve.

Igazán egyedi módon próbálja meg összehozni a reklámozókat a felhasználókkal az ex-Mozilla alkalmazott, Brendan Eich. Új vállalata ugyanis egy olyan böngészőt készített, amelynek a hirdetési keretrendszerébe a vállalkozások feltölthetik a reklámjaikat. Eddig sima ügy, azonban a csavar ezután jön, hiszen ezután azokon a webhelyeken, ahol az üzemeltető hozzájárult, a hagyományos hirdetések helyett már a Brave névre keresztelt böngésző reklámjai jelennének meg.

brave

Ugyan a felhasználóknak lehetőségük lesz továbbra is blokkolni a hirdetéseket, amennyiben mégis engedélyezik ezek megjelenését, úgy a reklámok megjelenésének árából 15%-nyi jutalékot kapnának. A maradékon 55%-ban az oldalak üzemeltetői, 30 %-ban pedig maga a Brave osztozkodik. A befolyó összeget alapesetben a BitCoin számlájukról hívhatnák le a felhasználók, de arra is lehetőségük van, hogy felajánlják azt egy általuk látogatott oldalnak.

brave2

Persze több kérdés is felmerül a Brave sikerével kapcsolatban, hiszen egyelőre nem tudni, hogyan fogadják majd a webhelyek üzemeltetői az új lehetőséget, illetve affelöl is vannak kétségeink, hogy az olyan konkurensek, mint a Google mennyire viselik majd el az efféle konkurenciát. Akármi is legyen a történet vége, az biztos, hogy Eich ötlete hosszú idő óta az első, amely komolyabb változásokat hozhat ezen a piacon.

Forrás: PC World



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés