Connect with us

technokrata

Ez az apróság forradalmasíthatja a vezeték nélküli töltést

Dotkom

Ez az apróság forradalmasíthatja a vezeték nélküli töltést

Nem mindennapi kiegészítőt mutatott be az LG.

Egy igen apró, a vezeték nélküli töltés szempontjából mégis óriási eszközt mutatott be az LG. A dél-koreai gyártó Innotek leányvállalata ugyanis kifejlesztett egy olyan, 15 wattos töltőt, amely bármilyen, a jelenlegi szabványt támogató készülékkel használható. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jelenlegi, 5 wattos töltőknél háromszor gyorsabban képes feltölteni a készüléket, ez a sebesség pedig már a vezetékes megoldásokéval vetekszik.

lgtolto2

Az új töltő és vele együtt a technológia már ebben az évben piacra kerülhet, legalábbis a dél-koreai gyártó már 2016-ban szeretné beindítani a gyártást. A lépés igencsak örömteli, hiszen már egyre több helyen találkozhatunk vezeték nélküli töltéssel, legyen szó akár az IKEA bútorairól, akár a legújabb autótípusokról (ilyen például az új E-osztályú Mercedes vagy épp a 7-es BMW is). Azaz, egyre nagyobb az igény egy gyors töltő felé, ezt pedig végre sikerült megalkotnia az LG-nek.

lgtolto

Nem lennénk meglepve, ha a vállalt újdonsága az Apple-t is fejlesztésre ösztökélné, hiszen a kaliforniai gyártó lassan az egyedüliként nem rendelkezik egy, a szabványt támogató modellel. Információk szerint ugyan a 2017-es iPhone-ban már benne lesz a fejlesztés, de jelenleg ez is igen távolinak tűnik.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin