Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ez az apróság forradalmasíthatja a vezeték nélküli töltést

Dotkom

Ez az apróság forradalmasíthatja a vezeték nélküli töltést

Nem mindennapi kiegészítőt mutatott be az LG.

Egy igen apró, a vezeték nélküli töltés szempontjából mégis óriási eszközt mutatott be az LG. A dél-koreai gyártó Innotek leányvállalata ugyanis kifejlesztett egy olyan, 15 wattos töltőt, amely bármilyen, a jelenlegi szabványt támogató készülékkel használható. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jelenlegi, 5 wattos töltőknél háromszor gyorsabban képes feltölteni a készüléket, ez a sebesség pedig már a vezetékes megoldásokéval vetekszik.

lgtolto2

Az új töltő és vele együtt a technológia már ebben az évben piacra kerülhet, legalábbis a dél-koreai gyártó már 2016-ban szeretné beindítani a gyártást. A lépés igencsak örömteli, hiszen már egyre több helyen találkozhatunk vezeték nélküli töltéssel, legyen szó akár az IKEA bútorairól, akár a legújabb autótípusokról (ilyen például az új E-osztályú Mercedes vagy épp a 7-es BMW is). Azaz, egyre nagyobb az igény egy gyors töltő felé, ezt pedig végre sikerült megalkotnia az LG-nek.

lgtolto

Nem lennénk meglepve, ha a vállalt újdonsága az Apple-t is fejlesztésre ösztökélné, hiszen a kaliforniai gyártó lassan az egyedüliként nem rendelkezik egy, a szabványt támogató modellel. Információk szerint ugyan a 2017-es iPhone-ban már benne lesz a fejlesztés, de jelenleg ez is igen távolinak tűnik.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés