Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már nem kell sokat várnunk az átfogó Windows 10 frissítésre

Dotkom

Már nem kell sokat várnunk az átfogó Windows 10 frissítésre

Egy kiadós frissítéssel készül a nyárra a redmondi gyártó.

A Microsoft a jelenleg is zajló Build konferencia megnyitóján amellett, hogy elbüszkélkedett azzal, hogy már 270 millió számítógépen fut a legújabb operációs rendszere, más bejelentéssel is készült. A redmondi gyártó ugyanis júliusban teszi elérhetővé a Windows 10 első átfogó frissítéscsomagját. Ez, ahogyan a jövőben mindegyik, ingyenesen lesz letölthető a felhasználók számára.

Az átlagfelhasználók biztosan örülni fognak majd annak, hogy a Microsoft reklámblokkolóval és a Windows Hello névre keresztelt, bionumetrikus beléptetést engedélyező rendszerrel is felvértezte az Edge böngészőjét. Míg előbbi a reklámok eltűnését eredményezi, addig utóbbi lehetőséget biztosít arra, hogy a jelszavunk helyett az arcunkat vagy az ujjlenyomatunkat “adjuk meg” egy jelszó helyett egy weboldalra való belépés során.

windows-10-oprendszer

Ezen kívül jelentősen javítottak a Stylus-ok támogatásán is, így a táblagépekhez és érintőképernyős pc-khez szánt kiegészítőkkel már több alkalmazásban is rajzolhatunk. A Word-ben például kijelölhetünk bekezdéseket míg a térképen felrajzolhatunk útvonalterveket.

A fejlesztőket sem hagyták cserben, a Microsoft és az Ubuntu disztribúciókat készítő Canonical együttműködésének köszönhetően a Linux-nál használt Bash parancssor is megjelenik majd a Windows 10-en.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés