Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sokkoló fotókkal is találkozhatsz ezen a kiállításon

Dotkom

Sokkoló fotókkal is találkozhatsz ezen a kiállításon

Észak-magyarországi falvak valós hétköznapjait mutatja be a Canon a Magyar Sajtófotó Kiállításon.

A Magyar Sajtófotó Kiállítás idén 34. alkalommal nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.  A március 25-én nyitó kiállításra ismét egyedi fotósorozattal készül az amúgy kiemelt támogatóként is szerepet vállaló Canon.

Az önálló tárlat idén a Pillangó Fejlesztések (Pro Cserehát Egyesület) tevékenységét támogatja, akik hosszú ideje azon munkálkodnak, hogy elsősorban az észak-magyarországi falvakban lakó hátrányos helyzetű embereknek élhető életet biztosítsanak egy közösségi mezőgazdálkodási program beindításával. 

A fotókat a Canon felkérésére Hajdú D. András, többszörös sajtófotó-díjas  fotógráfus készítette, aki képeivel Ároktő lakóinak mindennapjait mutatja be.

Hajd2

„Negyed óra se kellett hozzá, hogy képbe kerüljek a helyi viszonyokkal. Ároktő semmiben sem különbözik az átlagos kelet-magyarországi településektől. Hó vége van, a kocsma pang, senkinek sincs pénze egy pohár sörre, az emberek maroknyi aprópénzzel próbálnak a szó szoros értelmében túlélni.” – számol be élményeiről a fotós.

Azért esett erre a helyszínre a választás, mert a Canon által támogatott Pillangó Fejlesztések legújabb közösségi kertje itt indul idén tavasszal.

A Canon és az egyesület együttműködésének ez a támogatás csak egy részét képezi, hiszen a két szervezet közösen indít felvilágosító programot a térségben élő gyermekek számára, melyben a fenntartható gazdálkodás népszerűsítését tűzték ki célul. A program keretében közel 500 gyereknek tart a két szervezet workshopokat és 30 hátrányos helyzetű gyermeket hív meg nyári táborába, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a fenntartható gazdálkodással, illetve megtanulják, hogy hogyan lehet a közösségi médiában munkájukat népszerűsíteni.

„A települési Pro Lecsó programjaink során vegyszermentes közösségi mezőgazdálkodást honosítunk meg a velünk együttműködő településeken. Ennek része – a település lakóival és döntéshozóival közösen – a környezeti, társadalmi és gazdasági fenntarthatóság kialakítása is. Ezt a munkát egészíti ki az idén a Pillangó a Fejlesztésért című ökológiai médiatáborunk, melyet felső tagozatos gyerekeknek szervezünk. Azt reméljük, hogy a gyerekeket inspirálják az eddigi Pro Lecsó tapasztalatok, és viszont, hogy a táborban a gyerekek olyasmiket terveznek majd településeiknek, amiket öröm lesz megvalósítani. Bízunk benne, hogy így folyamatosan közelebb jutunk élhetőbb és fenntarthatóbb települések kialakításához.” – mondta Kassai Melinda a Pillangó Fejlesztések vezetője.

Hajd1

„Az elmúlt 3 napban a nyári tábort is népszerűsítő beszélgetéseket tartottunk a térségben. Közel 500 gyerekkel találkoztam az iskolákban. Megdöbbentő volt látni, hogy mennyien használják a közösségi médiát, és mennyire nem látják a kockázatát annak, ahogyan használják. Bízom benne, hogy tudtunk olyan tanácsokkal szolgálni, melyek nem csak arról szólnak, hogy mitől lesz hatásos egy jó kép, de azt is megértették a gyerekek, hogy mi az, amit ne osszanak meg még akkor sem, ha az rengeteg lájkot eredményez.” – mondta el Kováts Botond, a Canon Hungária Kft. vállalati és marketingkommunikációért felelős vezetője.

A 34. Magyar Sajtófotó Kiállítás május 24-ig látogatható a Capa Központban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés