Connect with us

Igazán hasznos ajándékot kapott az Óbudai Egyetem

UNITROL 1010 und UNITROL 1020

Dotkom

Igazán hasznos ajándékot kapott az Óbudai Egyetem

Az ABB egy Unitrol 1010 típusú kompakt digitális gerjesztés-szabályzó készüléket adományoz az Óbudai Egyetem Automatikai Intézete számára.

A készüléket Dr. Vajda István az Óbudai Egyetem Automatikai Intézetének igazgatója, egyetemi dékán vette át Mogyorósi Zoltántól, az ABB Kft, divízióvezetőjétől.

Az adományozással a magyar és a svájci ABB az Óbudai Egyetem szakmai oktatási tevékenységét kívánja támogatni. Az ABB célja, hogy a készüléket az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának az Automatika Intézet Villamos Gépek Laborjában a hallgatók a laboratóriumi mérések és a gyakorlatok során használhassák.

Segítségével egy korszerű készülék használatán keresztül ismerkedhetnek meg a szinkrongépekkel, az Unitrolhoz mellékelt szoftvercsomag segítségével a gép viselkedését, villamos paramétereit valós időben követhetik nyomon.

Obudai_egyetem_adomanyatadas

A gerjesztés-szabályzókat jellemzően az erőművekben használják a villamos energiát előállító generátorok teljesítményének szabályzására, amely az UN1000 készülék esetén mikroprocesszoros technikára épülő digitális szabályozás. A generátorok teljesítmény-szabályozása azért fontos, mert a villamos energia rendszerben az energia nem tárolható, de a fogyasztásnak és a termelésnek egyensúlyt kell tartania. Az ABB UNITROL1000-sorozatú gerjesztés-szabályzók jellemzője a kompakt felépítés, az alkalmazás flexibilitása és megbízható működés.

Az Óbudai Egyetem Automatika Intézete automatizálási szakirányán belül kimagasló szintű az elektronika, automatika és az alkalmazott informatika oktatása. Az Intézet számos szakirányú modult kínál, például villamos gépek és hajtások, teljesítményelektronika, épület- és közmű automatizálás, intelligens elektronikai rendszerek, programozható irányítások, járműelektronika valamint robotok, CNC gépek, és szervohajtások.

UNITROL 1010 und UNITROL 1020

2014 őszétől MSc képzés is folyik az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki karán az ABB számára is fontos fókuszterületen a Villamosenergia-átalakítók, -tárolók és irányítástechnika specializáción.

Tanja Vainio, az ABB Kft. ügyvezetője elmondta: „Az Óbudai Egyetem cégünk számára kiemelten fontos szakmai képzési intézmény, amellyel évek óta nagyon jó kapcsolatot tartunk fenn. A közelmúltban hirdettünk meg egy ösztöndíj és egy női hallgatók számára, amelyben az egyetem hallgatói is részt vesznek.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő