Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kubába megy a Google

Dotkom

Kubába megy a Google

Internetszolgáltatást telepít az országba a kaliforniai gyártó.

Az elmúlt időszakban óriási változások történtek Kubában, a korábban rendkívül zárt ország ugyanis folyamatosan nyitja meg a kapukat az Egyesült Államok és más országok előtt. Ennek a legfontosabb eredménye, hogy tavaly végre befejeződött a két ország között több évtizede fennálló hidegháború. Így nem meglepő, hogy már az Egyesült Államok nagyvállalatai is elkezdtek érdeklődni a kubai piacra való belépésről.

cubagoogle

Az biztos, hogy az elsők között a Google kezdi majd meg a terjeszkedést az országban, méghozzá nem kisebb céllal, minthogy internetet építsenek ki.  Arról ugyan nincs információ, hogy ez mily módon történhet meg, de azt már Barack Obama is megerősítette, hogy a cél egy szélessávú WiFi hálózat telepítése, amit egyszerűen el tudnak érni a felhasználók. Sokan azt valószínűsítik, hogy ezért a Google a Fibernet hálózatát telepíti majd Kubában, ez terabites sebességet garantál, azaz gyakorlatilag világszínvonalú internetszolgáltatásról van szó.

CityWiFi

Kubában nem ez lesz az első nyilvánosan hozzáférhető WiFi hálózat, hiszen már tavaly óta működik egy ilyen az országban, ám ott átszámítva 1200 forintot kell fizetni egy óráért, ami igencsak sok a lakosság számára. Ezért a Google csak úgy érhet el sikereket, ha ennek jelentősen alámegy.

Forrás: Origo



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés