Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb rekordot döntött a Huawei

Dotkom

Újabb rekordot döntött a Huawei

Nem unatkoznak a kínai gyártónál!

A Szellemi Tulajdon Világszervezetének (WIPO) genfi Nemzetközi Irodája bejelentette, hogy a Huawei Technologies immár második éve vezeti a legtöbb nemzetközi szabadalmat benyújtott vállalatok listáját 2015-ben. A Huawei tavaly ugyanis összesen 3 989 szabadalmat nyújtott be, 456-tal többet, mint 2014-ben.

A WIPO a Szabadalmi Együttműködési Szerződés (Patent Cooperation Treaty – PCT) keretein belül fogadja be a kérelmeket, amely segítségével a benyújtó 148 országban kap szabadalom-védelmet.

huawei

A PCT keretei között 1,7 százalékkal több nemzetközi szabadalmi kérelmet nyújtottak be 2015-ben, mint a korábbi évben. Ezzel a benyújtott kérelmek száma elérte a 218 ezret, ami új éves rekordnak számít. „A szabadalmakra, védjegyekre, ipari mintaoltalmakra benyújtott nemzetközi szellemi tulajdon kérelmek jól mutatják az innovációk elterjedésének és létrejöttének helyét.” – mondta el Francis Gurry, a WIPO főigazgatója.

A Huawei nemcsak a WIPO listáján szerepel előkelő helyen: a vállalat 1 953 szabadalmi kérelmével Európában a negyedik lett az Európai Szabadalmi Hivatal (ESZH) legtöbb szabadalmat benyújtott vállalatok listáján 2015-ben. Az ESZH listáján a digitális kommunikáció kategóriában a tavalyi immár a második év, amikor a Huawei áll az élen az 1 197 digitalizációra vonatkozó szabadalmával.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés